A murit Tudor Postelnicu, fostul sef al Securitatii din timpul regimului comunist

Sambata, 12 August 2017, ora 18:30
1154 citiri
A murit Tudor Postelnicu, fostul sef al Securitatii din timpul regimului comunist
Foto: captura Youtube

Tudor Postelnicu, fostul sef al Securitatii in timpul regimului comunist si ministru de Interne in decembrie 1989, a murit, la varsta de 85 de ani.

Decesul a fost confirmat, pentru Digi24, de sotia lui Postelnicu.

Tudor Postelnicu a facut parte din Comandamentul de reprimare a grevei minerilor din Valea Jiului din anul 1977, fiind numit apoi seful Departamentului Securitatii Statului.

Numele lui este legat de urmarirea si persecutarea mai multor disidenti, printre care scriitorii Paul Goma, Ion Caraion, Wagner Klaus Georg, George Constantin, Gheorghe Ursu si altii.

In anul 1987, devine ministru de Interne si membru al Comitetului Central al PCR, fiind in functie la momentul Revolutiei din decembrie 1989.

Este arestat de revolutionari. In februarie 1990, a fost judecat de Tribunalul Militar, in cadrul lotului "CPEx" in "procesul celor patru", in care au fost judecati si Emil Bobu, Manea Manescu si Ion Dinca.

Tudor Postelnicu a fost condamnat la inchisoare pe viata, confiscarea averii si privarea de unele drepturi civile. In urma recursului, i s-a schimbat incadrarea de la genocid la omor deosebit de grav, si a ramas sa execute 14 ani de inchisoare, din care a facut sapte.

In timpul uneia din sedintele publice ale procesului si-a justificat deciziile si actiunile rostind celebra fraza: "Am fost un dobitoc!". ...citeste mai departe despre "A murit Tudor Postelnicu, fostul sef al Securitatii din timpul regimului comunist" pe Ziare.com

#Tudor Postelnicu murit 2017, #Tudor Postelnicu sef Securitate murit , #Stiri Administratie