Augustin Lazar spune ca e periculos modul in care sunt atacati procurorii care ancheteaza violentele din 10 august

Vineri, 17 August 2018, ora 18:44
1039 citiri
Augustin Lazar spune ca e periculos modul in care sunt atacati procurorii care ancheteaza violentele din 10 august
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul general Augustin Lazar avertizeaza asupra atacurilor din spatiul public la care sunt supusi unii procurori care instrumenteaza dosarele aflate in atentia opiniei publice, transmite Ministerul Public, facand referire la dosarul privind violentele din Piata Victoriei, de la mitingul din 10 august.

"Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie avertizeaza asupra pericolului generat de atacurile sistematice, din media, la care sunt supusi unii procurori care instrumenteaza dosarele aflate in atentia opiniei publice.

Totodata, reitereaza asigurarea efectuarii unor anchete impartiale si efective pentru aflarea adevarului privind faptele comise, identificarea persoanelor implicate, precum si al stabilirii responsabilitatilor legale", transmite, vineri seara, Ministerul Public, facand referire la dosarul privind violentele din Piata Victoriei, de la mitingul din 10 august.

Totodata, Parchetul General anunta ca in dosarul violentelor din Piata Victoriei au fost depuse 238 de plangeri, fiind facute 106 audieri. Programul de relatii cu publicul la Parchetul Militar a fost prelungit, putand fi depuse plangeri si in weekend, iar de luni se vor face acte de urmarie penala, inclusiv primirea de plangeri sau denunturi, la sediul Ministerului Public, precizeaza reprezentantii institutiei.

Parchetul General anunta, joi seara, ca a ridicat de la Jandarmeria Romana mai multe documente privind substantele chimice folosite in interventia la mitingul din 10 august, din Piata Victoriei, precum si mostre de aceste substante si de munitie neletala.

Procurorii precizau ca acestea au certificat de calitate si garantie si declaratie de conformitate si prezentau si lista acestora. De asemenea, a fost atasat la dosar si Ordinul de interventie in forta intocmit de catre comandantul actiunii si aprobat de prefectul municipiului Bucuresti prin contrasemnare.

Dosarul violentelor din Piata Victoriei a fost constituit in urma sesizarii din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, care a constatat din imaginile prezentate in spatiul public ca exista suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natura penala de catre cadrele militare. Dosarul a fost preluat de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, pentru ca cercetarea evenimentelor sa poata fi facuta uni ...citeste mai departe despre "Augustin Lazar spune ca e periculos modul in care sunt atacati procurorii care ancheteaza violentele din 10 august" pe Ziare.com

#Lazar atacuri media procurori violente protest, #ancheta protest violente jandarmi , #Stiri Administratie