Avioane de vanatoare britanice, trimise din Romania pentru interceptarea unor bombardiere ruse

Miercuri, 15 August 2018, ora 19:08
1246 citiri
Avioane de vanatoare britanice, trimise din Romania pentru interceptarea unor bombardiere ruse
Foto: Wikipedia

Avioane de vanatoare britanice stationate in Romania au fost trimise pentru interceptarea a sase bombardiere ruse care survolau Marea Neagra, anunta Fortele Aeriene Regale britanice citate de Agentia France-Presse si de publicatiile L'Orient Le Jour si Die Zeit.

Avioanele britanice de tip Eurofighter Typhoon au fost trimise luni de la Baza aeriana Mihail Kogalniceanu "ca reactie la prezenta a sase bombardiere de tip Suhoi Su-24 Fencer care zburau in apropierea spatiului aerian NATO, deasupra Marii Negre", se arata intr-un comunicat al Fortelor Aeriene Regale britanice citat de agentia AFP.

Bombardierele ruse s-au indepartat in directia Crimeea.

"Operatiunea face parte din misiunea de politie aeriana consolidata a NATO in virtutea careia Fortele Aeriene Regale actioneaza pentru a descuraja orice agresiune a Rusiei, pentru a le oferi asigurari pritenilor romani si pentru implementarea angajamentului Marii Britanii pentru securitatea colectiva" a statelor NATO, precizeaza institutia.

Rusia nu a facut niciun comentariu pe aceasta tema. ...citeste mai departe despre "Avioane de vanatoare britanice, trimise din Romania pentru interceptarea unor bombardiere ruse" pe Ziare.com

#avioane Romania interceptare, #bombardiere ruse interceptate , #Stiri Administratie