Cel mai aglomerat aeroport din lume a fost blocat de o pana de curent. Peste 1.000 de zboruri anulate

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 09:08
965 citiri
Cel mai aglomerat aeroport din lume a fost blocat de o pana de curent. Peste 1.000 de zboruri anulate
Foto: Arhiva Pixabay

Sute de zboruri au fost anulate, duminica, pe aeroportul din orasul american Atlanta, cel mai aglomerat aeroport din lume, unde o pana de curent a blocat pasagerii in terminale si in aeronave.

Chiar daca alimentarea cu energie electrica a fost restabilita dupa miezul noptii, incidentul a afectat serios planurile de calatorie pentru mii de persoane si companii aeriene.

Compania aeriana Delta a anuntat ca anuleaza in jur de 300 de zboruri pentru luni, in plus fata de cele 900 de anulari de duminica. United Air Lines a avertizat, de asemenea, ca traficul va fi perturbat luni.

Unii dintre pasageri au fost evacuati din aeronave dupa aproape noua ore de asteptare. Autoritatile au invocat motive de securitate si au precizat ca aeroportul este pe deplin operational in acest moment.

Georgia Power, compania care furnizeaza energie electrica aeroportului, a anuntat ca defectiunea a fost provocata de un incendiu la o instalatie subterana, a carui cauza este necunoscuta. Incendiul a afectat accesul la un sistem de rezerva.

Aeroportul International Hartsfield-Jackson Atlanta a fost cel mai aglomerat aeroport din lume incepand din anul 2000, intrucat este singurul aeroport dintr-o regiune foarte populata, statul Georgia. Cele mai importante orase americane, cum ar fi New York, au impartit traficul intre doua sau mai multe aeroporturi. Cel mai apropiat aeroport de cel din Atlanta este la 250 de kilometri nord-vest, la Nashville, statul Tennessee. ...citeste mai departe despre "Cel mai aglomerat aeroport din lume a fost blocat de o pana de curent. Peste 1.000 de zboruri anulate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aeoport Atlanta pana curent zboruri anulate , #Stiri Administratie