Codul galben de canicula a fost prelungit si extins in mai multe judete, inclusiv in Bucuresti

Sambata, 22 Iulie 2017, ora 10:26
923 citiri
Codul galben de canicula a fost prelungit si extins in mai multe judete, inclusiv in Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Pentru mare parte din tara urmeaza cateva zile de canicula. Meteorologii au extins si prelungit, sambata dimineata, codul galben de canicula care era emis pentru noua judete si care urma sa expire duminica.

Potrivit ANM, acum codul vizeaza mai multe judete din Banat, Crisana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei si Munteniei, inclusiv Capitala, si este valabil de sambata pana luni.

Aici vremea va fi caniculara, cu temperaturi maxime frecvent intre 35 si 37 de grade, mai ridicate pana in jurul a 38 de grade in extremitatea de sud-vest a teritoriului. In aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade, transmit meteorologii.

Meterologii precizeaza ca, in intervalul mentionat, valul de caldura va persista in toata tara, iar disconfortul termic va fi accentuat in vest, sud si sud-est si pe arii restranse in rest. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

A.G. ...citeste mai departe despre "Codul galben de canicula a fost prelungit si extins in mai multe judete, inclusiv in Bucuresti" pe Ziare.com

#cod galben canicula, #cod galben canicula Bucuresti, #cod galben canicula iulie , #Stiri Administratie