Corina Cretu anunta finantare europeana pentru magistrala de metrou care va lega Capitala de Aeroportul "Henri Coanda"

Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 22:03
1420 citiri
Corina Cretu anunta finantare europeana pentru magistrala de metrou care va lega Capitala de Aeroportul "Henri Coanda"
Foto: Facebook/ Corina Cretu

Comisia Europeana va aproba, in cursul lunii ianuarie, proiectul depus de autoritatile romane pentru finantarea unei parti din magistrala de metrou M6 care va lega Capitala de Aeroportul "Henri Coanda".

Este anuntul facut de comisarul european Corina Cretu, vineri seara, la Romania Tv.

Cretu a precizat ca magistrala va fi realizata din fonduri europene doar partial, pentru ca pentru unul dintre tronsoane autoritatile romane nu au fost de acord cu varianta pe care expertii europeni au propus-o, considerand ca este mai profitabila din punctul de vedere al raportului dintre costuri si beneficii.

Magistrala de metrou 6 1 Mai - Otopeni traverseaza zone precum Romexpo, Parcul Herastrau, Aeroportul "Aurel Vlaicu", zona comerciala Baneasa, Academia de Politie si conform proiectului duce la Aeroportul "Henri Coanda". Conform proiectului elaborat in anul 2015, magistrala va avea 12 statii: Pajura, Expozitiei, Piata Montreal, Gara Baneasa, Aeroportul Baneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Bratianu, Aeroportul Otopeni. ...citeste mai departe despre "Corina Cretu anunta finantare europeana pentru magistrala de metrou care va lega Capitala de Aeroportul "Henri Coanda"" pe Ziare.com

#Comisia Europeana metrou finantare aeroport Otopeni , #Stiri Administratie