Criza majora de apa la Bacau. 200.000 de oameni stau zilnic la coada pentru cativa litri de apa

Joi, 19 Iulie 2018, ora 09:32
1108 citiri
Criza majora de apa la Bacau. 200.000 de oameni stau zilnic la coada pentru cativa litri de apa
Foto: Arhiva Ziare.com

Criza de apa la Bacau ce dureaza de mai multe zile. Peste 200.000 de oameni stau zeci de minute la coada, zilnic, pentru a obtine cativa litri de apa, atat pentru consum, cat si pentru menaj.

Totul s-a intamplat din cauza unei avarii la o conducta.

Situatia este atat de grava incat la Spitalul Judetean au fost reprogramate zeci de operatii, intrucat rezervoarele unitatii medicale functioneaza la cota de avarie, potrivit Digi24.

Andrei Popa, managerul Spitalului Judetean Bacau, spune ca nu pot fi rezolvate decat urgentele: "Tot ce s-a putut, s-a reprogramat pentru perioada in care va fi apa curenta in mod constant", a precizat acesta.

In timp ce compania de apa din Bacau promite ca va rezolva criza pana vineri, sute de angajati ai primariei, dar si pompieri alimenteaza locuitorii cu apa din rezervoarele ISU.

In acest context, PNL Bacau a cerut, in 15 iulie, demisia primarului Cosmin Necula argumentand ca edilul este incapabil sa gestioneze problemele orasului.

"Administratia Necula si-a dovedit inca o data incompetenta, incapacitatea de a gestiona problemele orasului si de a realiza investitiile de care cetatenii au nevoie.

Orice avarie poate fi inteleasa. Nimeni nu isi doreste sa lase un oras intreg fara apa si nu provoaca de buna-voie o astfel de situatie de criza.

S-a tot spus ca primarul 'a avut ghinion'.

Daca acest ghinion inseamna ghinion si pentru bacauani, un motiv in plus ca primarul Cosmin Necula sa isi dea demisia. Pentru ca in situatia deselor avarii de la compania de apa nu este vorba doar despre ghinion", a precizat pe Facebook PNL Bacau.

La randul sau, primarul Necula a solicitat, pe 17 iulie, demisia directorului tehnic al Companiei Regionale de Apa Bacau (CRAB), pentru ca, sustine edilul, "este inadmisibil ca in secolul XXI, cu mijloacele de care societatea dispune, umplerea cu apa a unei conducte sa conduca la o noua avarie la aceeasi conducta, in aproximativ acelasi loc".

...citeste mai departe despre "Criza majora de apa la Bacau. 200.000 de oameni stau zilnic la coada pentru cativa litri de apa" pe Ziare.com

#criza apa Bacau , #Stiri Administratie