Cum arata bugetul Primariei Capitalei pentru 2019

Marti, 23 Aprilie 2019, ora 19:37
608 citiri
Cum arata bugetul Primariei Capitalei pentru 2019

Potrivit PMB, peste 370 de milioane de euro vor fi alocate pentru proiecte de infrastructura, modernizarea transportului in comun si reabilitarea arterelor, 85 de milioane de euro pentru domeniul sanatatii, 38 de milioane de euro pentru consolidari, 128 de milioane de euro pentru asistenta sociala.

Gabriela Firea a anuntat si ca Primaria Capitalei continua anul acesta modernizarea flotei STB si, pe langa cele 400 de autobuze noi contractate anul trecut, vor mai fi achizitionate inca 430 de noi mijloace de transport, intr-o prima etapa, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 130 de autobuze hibrid si 100 de autobuze electrice.

Bugetul, aporobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), prevede fonduri pentru continuarea marilor lucrari de infrastructura (penetratie Splaiul Independentei - Ciurel - Autostrada Bucuresti - Pitesti - Nodul Virtutii, supralargire Fabrica de Glucoza, strapungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, modernizare Piata Eroii Revolutiei si pasaj pietonal, reabilitare sistem rutier si linii de tramvai - Bd. Aerogarii - finalizarea buclei de intoarcere pentru linia de tramvai 5) si vor fi demarate lucrarile pentru finalizarea nodului intermodal de la Cora Pantelimon.

Printre lucrarile noi ce vor demara anul acesta sunt Penetratia Prelungirea Ghencea-Domnesti si Supralargirea Bd. Ghencea, Strapungere Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu - intersectia Vitan Barzesti Etapa a II-a, Pasaj Dna Ghica, Nod Avionului - Inchidere Inel Median.

Sume importante (peste 22 de milioane de euro) au fost alocate si pentru lucrarile de reabilitare si modernizare a arterelor din Capitala, a podurilor si pasajelor, dar si pentru modernizarea sistemului de semaforizare si siguranta traficului, precizeaza PMB.

In ceea ce priveste programul de consolidare a cladirilor cu risc seismic, sunt alocati 38 de milioane de euro, program care include in prezent 195 de cladiri din cele 349 de cladiri incadrate in clasa I de risc seismic. Sume importante sunt necesare si pentru continuarea achizitiei de pe piata libera a cel putin 100 de apartamente de necesitate, avand in vedere ca cele existente sunt deja ocupate.

Potrivit PMB, in acest an, domeniul sanatatii va beneficia de peste 85 de milioane de euro, destinati atat investitiilor in continuare, cat si proiectelor noi pentru toate cele 19 spitale aflate in administrarea Primariei Capitalei.

"Fonduri consistente au fost alocate pentru continuarea proiectelor de modernizare si dotare a ca ...citeste mai departe despre "Cum arata bugetul Primariei Capitalei pentru 2019" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#PMB buget , #Stiri Administratie