E oficial: Salariul minim pentru cei cu vechime in munca de cel putin 15 ani nu mai creste la 2.350 lei

Joi, 06 Decembrie 2018, ora 17:00
1056 citiri
E oficial: Salariul minim pentru cei cu vechime in munca de cel putin 15 ani nu mai creste la 2.350 lei
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Viorica Dancila a confirmat, joi, ca salariul minim pentru persoanele cu o vechime in munca de cel putin 15 ani nu mai creste la 2.350 de lei, asa cum anuntasera guvernantii initial.

In sedinta de vineri, Guvernul va aproba aceasta majorare de la 1 ianuarie doar pentru persoanele incadrate pe functii cu studii superioare, cu o vechime de cel putin 1 an.

"Pentru cresterea salariului minim la 2.350 de lei se vor lua in calcul doar studiile, nu ne vom referi la vechime", a declarat premierul Viorica Dancila, dupa o intalnire cu Liviu Dragnea, in biroul sau de la Camera Deputatilor.

La inceputul lunii noiembrie, fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, anunta ca de la 1 ianuarie salariul minim pe economie creste la 2.080 lei, iar pentru cei cu studii superioare si pentru cei care au minim 15 ani vechime la 2.350 lei.

"De la 1 ianuarie, ar urma sa fie salariul minim pe economie 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare 2.350 de lei si pentru cei care au minim 15 ani vechime, tot 2.350 de lei", a spus Lia Olguta Vasilescu.

Luna trecuta, Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta prin care a fost introdusa definitia de salariu minim diferentiat.

Urmeaza ca maine Executivul sa adopte o hotarare in care vor fi mentionate sumele si momentul de la care OUG intra in vigoare.

Noul ministru al Muncii, Marius Budai, a declarat luni ca majorarea salariului minim va intra in vigoare la 1 ianuarie.

"Salariul minim pe economie, vom mai avea astazi o discutie si pe parcursul vizitei la Bruxelles unde preluam Presedintia Consiliului UE si va fi dezbatut si aprobat vineri in sedinta de Guvern si atunci vom avea forma finala. Ce pot eu sa anticipez, cred ca va intra in vigoare de la 1 ianuarie", a afirmat ministrul Muncii.

Teodorovici inca nu stie de cand va creste salariul minim: Decidem daca de la 1 decembrie sau 1 ianuarieInvestitorii francezi avertizeaza: Majorarea salariului minim afecteaza intreaga economie a RomanieiInvestitorii germani avertizeaza: Din cauza majorarii salariului minim, unele companii isi vor reduce activitatea sau vor renunta10 motive pentru care salariul minim nu trebuie sa creasca ...citeste mai departe despre "E oficial: Salariul minim pentru cei cu vechime in munca de cel putin 15 ani nu mai creste la 2.350 lei" pe Ziare.com

#salariu minim vechime, #crestere salariu minim , #Stiri Administratie