Exclusiv L.C.Kovesi: Nu cedam! Noi ne luptam cu mafia si nu o sa ne lasam (Video)

Luni, 17 Iulie 2017, ora 06:30
1096 citiri
Exclusiv L.C.Kovesi: Nu cedam! Noi ne luptam cu mafia si nu o sa ne lasam (Video)

"E un asalt asupra DNA, pentru ca eficienta DNA ii dispera pe unii, care vor ca noi sa nu ne mai facem treaba. De aceea suntem atacati, de aceea mafia ne ataca, de aceea sunt presiuni, de aceea sunt hartuiri.

Daca nu investigam pe nimeni, daca nu ne atingeam de nimeni, toata lumea ne lauda si ar fi fost foarte bine. Nu o sa cedam. Eu nu o sa cedez. O sa ne continuam treaba, cat vor vom fi lasati, pentru ca noi ne luptam cu mafia", afirma procurorul sef DNA Laura Codruta Kovesi intr-un interviu acordat Ziare.com.

Cele mai importante declaratii ale procurorului sef DNA:

Intre 1 ianuarie 2016 - 1 iulie 2017 am avut din partea CSM, prin Inspectia judiciara, peste 120 de controale. Nu s-au gasit desfunctionalitati in ceea ce priveste activitatea noastra.Nu am fost solicitata de ministrul Justitiei sa dau niciun fel de explicatii cu privire la cele intamplate in ultima vreme in DNA.Nici eu, nici procurorii de caz nu am gresit in cazul OUG 13. In situatii similare, DNA a procedat la fel. Nu am investigat oportunitatea adoptarii unui act normativ.Avem o problema a resurselor umane, nu am reusit sa acoperim in totalitate tot ceea ce faceam anterior cu sprijinul serviciilor de informatii.Nu mai vorbesc cu fostul sot din ziua divortului. Nu protejez pe nimeni niciodata.Nu am niciun fel de informatie, date, probe ca s-au fraudat alegerile. Daca aveam o astfel de informatie as fi fost prima care as fi deschis un dosar penal si as fi verificat.Astept sa primesc raspuns de la CSM sa imi spuna daca un procuror sau un judecator este obligat sa se duca sa raspunda in fata Parlamentului.

Incepe un control de fond la DNA. Aveti emotii in privinta rezultatelor?

Nu am emotii. Perioada controlului vizeaza 1 ianuarie 2016 - 1 iulie 2017. Anul 2016, din punctul de vedere al parametrilor de calitate, a fost cel mai bun de la infiintarea institutiei.

Dl. ministru Toader spune ca DNA nu a fost controlat de ani multi. De cand nu a fost controlat DNA?

Daca ne raportam la perioada pentru care suntem acum controlati, am avut din partea CSM, prin Inspectia judiciara, peste 120 de controale. Au fost 126 de controale pe chestiuni punctuale si 8 controale tematice. Nu s-au gasit desfunctionalitati in ceea ce priveste activitatea noastra.

Ce inseamna controale tematice?

Spre exemplu: au fost verificate anumite dosare, modul in care procurorii au respectat dispozitiile legale, modul in care au solutionat dosarele vechi, in care DNA a comunicat public in relatiile c ...citeste mai departe despre "Exclusiv L.C.Kovesi: Nu cedam! Noi ne luptam cu mafia si nu o sa ne lasam (Video)" pe Ziare.com

#Kovesi DNA mafie, #Kovesi DNA alegeri 2009, #Kovesi control Inspectia Judiciara , #Stiri Administratie