Franta se pregateste sa faca fata unei epidemii de gripa provocata de coronavirus

Duminica, 23 Februarie 2020, ora 14:22
712 citiri
Franta se pregateste sa faca fata unei epidemii de gripa provocata de coronavirus
Foto: Arhiva Pixabay

Ministrul francez al Sanatatii, Olivier Veran, a declarat ca noi cazuri de infectare cu coronavirusul depistat in China la finalul anului trecut sunt "foarte posibile" in Franta si ca autoritatile sanitare sunt pregatite in cazul unei epidemii.

Varan a afirmat, duminica, si ca autoritatile franceze urmaresc cu mare atentie situatia din Italia.

"Astazi, in Franta, exista un singur pacient infectat, spitalizat la Lyon. Starea lui nu este ingrijoratoare.

Toti ceilalti, in afara barbatului in varsta de 80 de ani care a murit, au fost externati vindecati si nu sunt contagiosi", a declarat Varan intr-un interviu acordat Le Parisien.

"Alte cazuri sunt foarte probabile. O epidemie? Ne pregatim pentru asta", a adaugat ministrul, citat de Reuters.

Varan a mai spus ca numarul laboratoarelor din Franta echipate cu teste pentru diagnosticare va fi crescut la cateva mii de teste pe zi, fata de 400 cate sunt acum.

Italia este tara europeana cu cele mai multe cazuri de infectare - peste 100. Doi oameni au murit, iar Guvernul italian a luat masuri speciale in regiunile Lombardia si Veneto, in incercarea de a opri raspandirea bolii.

China a raportat duminica o noua scadere a numarului de infectari noi in afara epicentrului, insa autoritatile sanitare au avertizat ca este prea devreme sa faca predictii legat de epidemie, avand in vedere raspandirea coronavirusului in peste 25 de tari.

Epidemia cu noul coronavirus se raspandeste galopant: Peste 100 de cazuri de infectie in Italia. Numarul mortilor in Iran a ajuns la sase ...citeste mai departe despre "Franta se pregateste sa faca fata unei epidemii de gripa provocata de coronavirus" pe Ziare.com

#Franta pregateste epidemie coronavirus , #Stiri Administratie