Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Administratie > Stiri Administratie
A   A   A

Iohannis: E foarte important sa se asigure un tratament echitabil pentru romanii din Regatul Unit dupa Brexit

Iohannis: E foarte important sa se asigure un tratament echitabil pentru romanii din Regatul Unit dupa Brexit
Foto: Arhiva Ziare.com
Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, la receptia cu prilejul Zilei de nastere a Reginei Elisabeta a II-a, ca pentru Romania, este foarte important sa se asigure un tratament echitabil pentru romanii din Regatul Unit dupa Brexit.
Seful statului si-a inceput discursul in limba engleza transmitand felicitari Majestatii sale Elisabeta a ll-a si "cele mai calde urari de fericire si prosperitate poporului britanic".

Dupa aceasta, in limba romana, Iohannis a vorbit despre legaturile dintre cele doua tari, despre activitatea Printului Charles pentru protejarea patrimoniului Romaniei, despre activitatea British Council in Romania si elogiind activitatea ambasadorului Paul Brummell.

"Doresc, de asemenea, sa mentionez un alt atu important in relatiile noastre bilaterale: comunitatea romaneasca din Regatul Unit, care este foarte bine integrata in societate si contribuie net si valoros la economia britanica.

Pentru noi, este foarte important sa se asigure un tratament echitabil si nediscriminatoriu pentru cetatenii romani din Regatul Unit in perioada de dupa Brexit - o decizie pe care o regretam, dar o respectam.
Speram, totodata, sa avem un parteneriat bine calibrat si puternic in ceea ce priveste relatiile viitoare dintre Uniunea Europeana si Regatul Unit, avand in vedere multiplele interese comune ale celor doua parti", a afirmat Iohannis in discurs.

"Dedicarea Majestati sale fata de poporul sau si de indatoririle sale continua sa fie exemplu si inspiratie pentru tosi liderii lumii", a declarat seful statului la inceputul discursului, exorimandu-si profunda apreciere fata de munca Printului de Wales pentru conservarea patrimoniului tarii noastre, fie el natural, cultural sau istoric.

Iohannis a precizat ca relatiile romano-britanice sunt foarte bune si ca aniversam in 2018 15 ani de la crearea Parteneriatului Strategic stabilit in 2003, care s-a dezvoltat puternic in special in domeniul apararii si securitatii, dar si in cel comercial.

"Apararea si securitatea se evidentiaza ca domeniu esential al relatiilor romano-britanice. Trupele noastre au luptat alaturi in Afganistan si in Irak si impartasim aceleasi preocupari cu privire la securitatea si stabilitatea pe Flancul Estic al NATO, inclusiv in regiunea Marii Negre.

Anul acesta se dovedeste a fi unul dintre cei mai dinamici in ceea ce priveste cooperarea romano-britanica in domeniul apararii. Vase ale Marinei Regale servesc drept nave-amiral pentru doua dintre Gruparile maritime ...citeste mai departe despre "Iohannis: E foarte important sa se asigure un tratament echitabil pentru romanii din Regatul Unit dupa Brexit" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 12 Iunie 2018, ora 20:30

 Articol citit de 397 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor