Kovesi e sustinuta si de grupul ALDE din PE: Suntem consternati de atacurile Guvernului la adresa sa

Luni, 18 Februarie 2019, ora 16:55
907 citiri

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, si europarlamentarul Sophie in't Veld i-au trimis o scrisoare presedintelui PE, Antonio Tajani, in care ii cer sa garanteze ca Laura Codruta Kovesi isi poate sustine candidatura pentru functia de procuror sef al Parchetului European.

"Tinand cont de atacurile Guvernului Romaniei impotriva Laurei Kovesi, eu si Sophie in't Veld i-am scris presedintelui Parlamentului European pentru a-i cere sa apere integritatea procesului de selectie pentru postul de procuror european si sa garanteze ca Kovesi poate participa", anunta Guy Verhofstadt pe Twitter.

Liderul grupului ALDE este consternat de atacurile autoritatilor romane impotriva lui Kovesi.

"Dupa cum stiti, suntem in plin proces de selectie a procurorului sef al Parchetului European. Trei candidati au fost selectati de un juriu independent.

Suntem consternati de atacurile autoritatilor romane asupra unuia dintre candidati si suntem ingrijorati ca ele risca sa submineze integritatea procesului de selectie", se arata in scrisoare.

Guy Verhofstadt si Sophie in't Veld subliniaza ca, atata timp cat Kovesi nu a fost acuzata de nimic, nu ii poate fi lua dreptul de a participa la acest proces de selectie.

"Este datoria Parlamentului sa se asigure ca audierile de la sfarsitul lui februarie (26 februarie - in Comisia LIBE din PE - n.red.) au loc si sa asigure un proces corect pentru toti cei trei candidati. Astfel, va cerem sa faceti apel la autoritatile romane sa garanteze ca Kovesi poate participa la audieri in fata Parlamentului European. Cata vreme nu a fost acuzata de nimic, cu atat mai putin condamnata, nu ii pot fi luate drepturile", afirma cei doi.

In light of the attacks by the Romanian Gov against Laura #Kovesi, @SophieintVeld & I have today jointly written to @EP_President, calling on him to defend the integrity of the selection process for the EU's public prosecutor & to guarantee Mrs Kovesi can fully participate. pic.twitter.com/rcXSN5gXnk- Guy Verhofstadt (@guyverhofstadt) February 18, 2019

Onaanvaardbaar: de pogingen v/d Roemeense regering om de kandidatuur te saboteren van corruptiebestrijder #Kovesi als hoofd van het Europese Openbaar Ministerie. Met @GuyVerhofstadt roep ik @EP_President op om de Roemeense regering aan te spreken. #EOM moet onafhankelijk zijn! pic.twitter.com/lWWI0cl6yH- Sophie in 't Veld (@SophieintVeld) February 18, 2019

Cu cateva zile inainte de audierea de la Bruxelles, Kovesi a fost citata d ...citeste mai departe despre "Kovesi e sustinuta si de grupul ALDE din PE: Suntem consternati de atacurile Guvernului la adresa sa" pe Ziare.com

#Laura Codruta Kovesi ALDE PE , #Stiri Administratie