Lazar se plange de bugetul primit: Procurorii n-au bani de expertize, in contextul cresterii violentei

Marti, 12 Februarie 2019, ora 13:07
1020 citiri
Lazar se plange de bugetul primit: Procurorii n-au bani de expertize, in contextul cresterii violentei
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul general August Lazar a afirmat, marti, ca sumele primite de Ministerul Public sunt mai mici decat cele pe care institutia le-a propus, aratand ca sunt cauze in care este nevoie de diverse expertize care costa multi bani si ca, in ultima perioada, Ministerul Public s-a aflat in situatia de a nu achita astfel de lucrari.

"Dupa cum am solicitat pentru proiectia bugetara a anului 2019, noi am avut sume pe care le-am propus mai mari decat cele care au ramas in final in bugetul Ministerului Public.

Si avem in vedere in primul rand sume care sunt legate de plata rapoartelor de expertiza judiciara tehnica contabila, exista multe, multe cauze in contextul acesta al cresterii violentei, exista dosare in care trebuie sa se faca rapoarte de expertiza si care sunt foarte consumatoare de sume care sunt alocate Ministerului Public", a explicat Lazar.

Procurorul general a spus, de asemenea, ca traim intr-o lume "foarte dinamica, cu schimbari multiple, in care se intampla multe evenimente care trebuie clarificate de Ministerul Public" si ca, in absenta unui buget, institutia s-a aflat, in ultima perioada, in situatia de a nu putea achita unele lucrari necesare in investigatii.

"Din pacate, in ultima perioada, ne-am aflat in situatia ca multe lucrari nu au putut fi platite in contextul acesta, ca nu a existat un buget aprobat", a subliniat Lazar.

#Augustin Lazar buget, #procuror general buget, #buget procurori, #buget Ministerul Public , #Stiri Administratie