Miile de mineri de la CE Oltenia continua greva: Muncim ca-n lagar, pe salariul minim! Sa vina ministrul Energiei, sa-i aratam!

Marti, 15 Ianuarie 2019, ora 11:52
1336 citiri
Miile de mineri de la CE Oltenia continua greva: Muncim ca-n lagar, pe salariul minim! Sa vina ministrul Energiei, sa-i aratam!
Foto: Arhiva Facebook/Nicu Bunoaica

Minerii de la CE Oltenia refuza si marti sa intre la lucru, nemultumiti de oferta de majorare salariala pe care le-a facut-o, in ajun, conducerea companiei energetice. Oamenii spun au ajuns sa munceasca in conditii inumane pentru lefuri de mizerie si ca nu mai au puterea sa continue asa.

Unul dintre liderii sindicali ai minerilor a intrat deja in greva foamei, cerand Guvernului sa rezolve cat mai repede situatia.

Cei aproape 10.000 de mineri de la CE Oltenia amentinta ca nu vor mai cobori in subteran pana cand ministrul Energiei, Anton Anton, nu vine la Targu Jiu sa discute cu ei. Motivul: oamenii spun ca negociaza in zadar cu administratia companiei care refuza sa le majoreze salariile cu 45%. In schimb, asa cum Ziare.com v-a informat deja, conducerea CE Oltenia le-a promis minerilor o crestere salariala de numai 12%, plus vouchere de vacanta.

Nemultumit de modul in care decurg negocierile si simtind ca oamenii ar putea fi pacaliti de conducerea CE Oltenia, vicepresedinte Sindicatul Energia Rovinari, Manu Tomescu, a intrat in greva foamei si cere sprijinul Guvernului in solutionarea problemelor muncitorilor din cariere.

Dintre toti liderii de sindicat ai salariatilor CE Oltenia, insa, doar Nicu Bunoaica de la cariera Lupoaia a cerut majorari salariale de 100% pentru mineri. Marti dimineata, liderul de sindicat a explicat pentru Ziare.com de ce a cerut o crestere atat de mare a salariilor minerilor.

"Marti dimineata, la CE Oltenia nu se poarta niciun fel de negocieri pentru majorari salariale. Doar conducerea companiei face presiuni si incearca sa-i sperie pe mineri si sa-i convinga sa se intoarca la lucru. Dar oamenii nu vor.

Nu din cauza ca ar fi rai, ci din cauza ca nu mai pot continua asa. La mina Rosiuta au incercat sa-i oblige sa reia transportul de carbune, iar oamenii s-au asezat pe sine, ca sa blocheze tot.

Vad si eu ca toata lumea ne arata cu degetul si spune ca minerii ar pune in pericol sistemul energetic al Romaniei! Da, il pun, din cauza ca statul roman ii pune pe ei in pericol in fiecare zi. Si asta nu deranjeaza pe nimeni.

Stiti cu cat pleaca un miner acasa, pe luna, cu tot cu vestitele sporuri? Cam cu 1.700 - 1.800 de lei! Ia omul un avans de 700 - 800 de lei si lichidarea de 1.000 de lei. Asta-i tot! Astea sunt salariile pentru 7.000 dintre minerii de la CE Oltenia!

Imagine de la mina Lupoaia. Foto: Arhiva Nicu Bunoaica

Si stiti in ce conditii lucreaza? Ca-n lagare! Am gasit zilele trecute un miner la masa ...citeste mai departe despre "Miile de mineri de la CE Oltenia continua greva: Muncim ca-n lagar, pe salariul minim! Sa vina ministrul Energiei, sa-i aratam!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greva mineri CE Oltenia, #mineri conditii munca lagar salariul minim, #Nicu Bunoaisca lider mineri greva , #Stiri Administratie