Prefectul Capitalei nu a transmis ordinul de interventie Parchetului Militar, desi a fost cerut

Miercuri, 15 August 2018, ora 16:11
972 citiri
Prefectul Capitalei nu a transmis ordinul de interventie Parchetului Militar, desi a fost cerut
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul Ionel Corbu, ce instrumenteaza dosarul privind actiunea jandarmilor la protest, a declarat ca Prefectura nu a transmis ordinul de interventie la miting, precizand ca doar Jandarmeria Bucuresti poate sa-l transmita desi, potrivit magistratului, si institutia ar fi trebuit sa aiba o copie.

"De la Prefectura am solicitat acest ordin in faza primara, chiar in dupa-amiaza zilei de 11 august. Am primit un raspuns de la Prefectura, in sensul de a ne adresa Directiei de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, pentru a intra in posesiea lui. Desi cred ca am fi putut intra in posesia unui exemplar sau a unei copii si de la Prefectura, intrucat acolo trebuie sa existe un exemplar", a declarat prim procurorul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, Ionel Corbu.

Procurorii militari au cerut prefectului Capitalei, Speranta Cliseru, ordinul de interventie a jandarmilor la mitingul din Piata Victoriei de pe 10 august, au precizat reprezentanti ai Parchetului Militar.

Procurorii militari au inregistrat, pana in prezent, 192 de plangeri depuse de catre protestatari impotriva jandarmilor, care sunt acuzati ar fi intervenit intr-un mod abuziv la mitingul din 10 august.

Jandarmeria a trimis, marti seara, documentatia ceruta de catre procuratura, insa autoritatile medicale inca nu au transmis actele.

Parchetul General a anuntat ca Sectia Militara a institutiei a preluat ancheta privind violentele din 10 august din Piata Victoriei, pentru a uni toate denunturile intr-un singur dosar, fiind avute in vedere si plangerile depuse impotriva ministrului de Interne si a prefectului Capitalei.

Citeste si Jandarmeria Romana, lamuriri privind gazele lacrimogene folosite in timpul protestului diasporei ...citeste mai departe despre "Prefectul Capitalei nu a transmis ordinul de interventie Parchetului Militar, desi a fost cerut" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ordin interventie jandarmi, #protest diaspora, #miting diaspora, #protest 10 iunie , #Stiri Administratie