Protestatarii au rezistat in apararea Justitiei in frig si ninsoare. Conflict cu jandarmii la Parlament

Duminica, 17 Decembrie 2017, ora 22:16
896 citiri
Protestatarii au rezistat in apararea Justitiei in frig si ninsoare. Conflict cu jandarmii la Parlament
Foto: Ziare.com

In ciuda frigului si ninsorii, romanii au iesit si duminica seara in fata Guvernului, pentru a protesta fata de modificarea Legilor Justitiei, care a trecut deja de Camera Deputatilor, si amputarea Codurile Penale, care se pregateste in Comisia Iordache.

Au fost circa 15.000 de manifestanti in toata tara.

La Bucuresti, unde a nins, au fost circa 4.000 de persoane, la Cluj-Napoca peste 5.000, iar sute de protestatari au iesit in strada si la Iasi, Sibiu, Timisoara si Brasov.

Manifestantii din Capitala au strigat "Regele Mihai!" si "Jos comunistii!", la o zi dupa funeraliile regelui, au aprins lumanari in fata Palatului Regal si au tinut un moment de reculegere.

Au fost si imbranceli cu jandarmii si o disputa verbala langa Palatul Parlamentului, manifestantii nefiind lasati sa se apropie de gardul cladirii.

Protestul de azi a fost denumit dupa o fraza rostita de regele Mihai in discursul sustinut in 2011 in Parlamentul Romaniei: "Se cuvine sa rezistam prezentului si sa ne pregatim viitorul".

Citeste mai departe despre "Protestatarii au #rezistat in apararea Justitiei in frig si ninsoare. Conflict cu jandarmii la Parlament (Galerie foto & video) " pe Ziare.com.

#protest Piata Victoriei, #proteste Legile Justitiei, #proteste modificari Coduri Penale, #proteste bucuresti, #cluj, #sibiu , #Stiri Administratie