PSD a decis: il sustine neconditionat pe Dragnea. Legile Justitiei si Codurile penale vor fi adoptate accelerat. Autoritatea CCR va fi consolidata

Vineri, 22 Iunie 2018, ora 19:08
1268 citiri
PSD a decis: il sustine neconditionat pe Dragnea. Legile Justitiei si Codurile penale vor fi adoptate accelerat. Autoritatea CCR va fi consolidata

Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat a dat publicitatii o declaratie in care isi afirma sustinerea pentru Liviu Dragnea, pentru Guvernul Dancila, precum si pentru accelerarea procedurilor de adoptare a legilor justitiei si a codurilor penale, anuntand totodata demersuri pentru intararirea CCR.

Redam integral Declaratia Comitetului Executiv National al Partidului Social Democrat:

"Avand in vedere programul de guvernare asumat de Partidul Social Democrat in fata cetatenilor romani, la alegerile generale din 2016; Tinand cont de masurile din acest program, care urmeaza sa fie luate sau care sunt deja in curs de implementare si care pot aduce beneficii majore in ceea ce priveste cresterea veniturilor romanilor si pentru realizarea investitiilor de interes strategic pentru Romania; Luand in considerare faptul ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizarii programului de guvernare si principalul factor de stabilitate al guvernarii si al majoritatii parlamentare; Respectand prezumtia de nevinovatie si dispozitiile in aceasta materie din directivele europene, din deciziile CEDO si ale Curtii Constitutionale, care statueaza acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democratiei si ale statului de drept, Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat DECIDE:

1) Sustinerea presedintelui PSD Liviu Dragnea in toate functiile politice detinute de acesta la conducerea partidului si la conducerea Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei.

2) Sustinerea Guvernului condus de primul ministru Viorica Dancila, pentru continuarea si accelerarea realizarii masurilor prevazute in programul de guvernare.

3) Realizarea tuturor demersurilor legale si constitutionale pentru finalizarea si accelerarea procedurilor privind adoptarea modificarilor la legile justitiei si a codurilor penale, pentru punerea acestora in acord cu deciziile Curtii Constitutionale, a Curtii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene si in conformitate cu standardele in aceasta materie ale Comisie de la Venetia.

4) Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor si procedurilor legale si parlamentare pentru denuntarea abuzurilor din Justitie, realizate in baza unor protocoale secrete ilegale.

5) Utilizarea cu determinare a tuturor cailor legale pentru consolidarea autoritatii Curtii Constitutionale, astfel incat deciziile definitive si obligatorii ale acestei instante supreme sa fie respectate si puse in executar ...citeste mai departe despre "PSD a decis: il sustine neconditionat pe Dragnea. Legile Justitiei si Codurile penale vor fi adoptate accelerat. Autoritatea CCR va fi consolidata" pe Ziare.com

#decizie CEX sustinere Dragnea , #Stiri Administratie