Caravana Cultura'n Sura aduce teatrul pe soseaua de centura: "Doctor fara voie" de Moliere

Vineri, 14 Decembrie 2018, ora 10:05
2106 citiri
Caravana Cultura'n Sura aduce teatrul pe soseaua de centura: "Doctor fara voie" de Moliere

Daca nu poti merge tu la teatru, vine teatrul la tine! In lunile decembrie, ianuarie si februarie, spectatori din 10 localitati aflate in proximitatea Bucurestiului vor primi vizita caravanei teatrale "Cultura'n Sura", care va prezenta gratuit spectacolul "Doctor fara voie" de Moliere, regia Victor Olahut, o comedie alerta de moravuri al carei subiect este valabil si astazi: impostura. In ce masura haina il face pe om, sau, in cazul nostru, halatul pe medic?

Proiectul debuteaza in luna decembrie cu reprezentatii in comunele Vidra si Domnesti:

  • joi, 13 decembrie, ora 19:00, la Club Bistro din Cretesti, comuna Vidra
  • vineri, 14 decembrie, ora 18:30, la gradinita "Taramul prieteniei" din Domnesti
  • Spectacolul "Doctor fara voie" este destinat tuturor categoriilor de varsta, asa ca sunt invitati copii, tineri si adulti deopotriva, pentru o seara de terapie prin ras. INTRAREA ESTE LIBERA!

Aflata sub coordonarea regizorului Victor Olahut, echipa artistica a proiectului "Cultura'n Sura" este formata din profesionisti ce activeaza in teatre din Bucuresti si provincie: Marin Grigore, Ioana Rufu, Marius Costache, Iulian Glita, Lavinia Cosma, Bogdan Costea, Rodica Pasca, Florentina Nastase.

Harta proiectului "Cultura'n Sura - Teatru pe soseaua de centura" urmeaza sa fie completata de comuna Clinceni si alte 7 localitati din proximitatea capitalei, unde vor fi sustinute reprezentatii ale spectacolului "Doctor fara voie" in lunile ianuarie si februarie.

Puteti urmari traseul caravanei pe pagina web a proiectului www.culturansura.ro, precum si pe facebook.com/culturansura.

In contextul in care decalajul dintre viata culturala din mediul urban fata de cea din mediul rural se mareste, "Cultura'n Sura" se prezinta ca o solutie viabila, adresandu-se unui public cu potential ridicat, dar neexploatat de institutiile de gen.

Proiectul "Cultura'n Sura" ofera prilejul comunitatilor de a se reuni in jurul eveniment sustinut de actori profesionisti si deschide apetitul tinerilor pentru cultura si arta.

"Cultura'n Sura - teatru pe soseaua de centura" este un proiect finantat prin programul "In stare de bine", sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (www.instaredebine.ro).

Parteneri: Primariile Vidra, Domnesti si Clinceni, din judetul Ilfov, Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, Tur Cento Trans, Viorica Samson-Manea, Teatrul Studentesc PODUL, Ark Media Advertising, Romania Educab.

#Cultura Sura, #caravana teatrala, #teatru independent, #Doctor fara voie Moliere , #Teatru