Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Arta > Pictura
A   A   A

Cel mai mare tablou colectiv din Romania, pictat la Bucuresti, pleaca in turul Europei

Cel mai mare tablou colectiv din Romania, pictat la Bucuresti, pleaca in turul Europei
Foto: Facebook / Painting Room Bucuresti
Cel mai mare tablou colectiv din Romania, parte a unui proiect paneuropean care a luat startul in Elvetia, a fost realizat la inceputul lunii iulie la Bucuresti.
Opera de arta colectiva a fost creata de 42 de copii si adulti, in perioada 1-7 iulie, intr-un studio de pictura din Bucuresti, iar timp de un an va calatori prin tarile europene, pentru a creste si pentru a aduna inspiratie din fiecare cultura, cu misiunea de a deveni intr-un final cel mai mare tablou colectiv din Europa.

Proiectul este intitulat #Togetherness si a inceput in Basel, Elvetia, inainte de a ajunge in Romania, la Bucuresti.

"Acoperind peretii atelierului Painting Room Bucuresti cu coli albe de hartie si punand in valoare forma si dimensiunea specifice spatiului nostru, aducem in Romania un nou concept: #togetherness. Este distractiv, plin de culoare si, cel mai important, este impresionant!", spun creatorii Painting Room Bucuresti, pe pagina dedicata evenimentului.

Incepand din 2018, Painting Room Bucuresti, alaturi de peste 180 de ateliere Closlieu din intreaga lume, promoveaza prin Jocul Picturii mai multa autonomie, spontaneitate si entuziasm pentru toti copii, "de la 3 la 99 de ani".

Tinerii care au adus conceptul Closlieu in Romania au, astfel, un obiectiv clar. "Sa le oferim copiilor nostri o lume in care sa se joace si sa creeze mai mult, o lume in care sa nu fie judecati si ingraditi, o lume adaptata la un viitor incert in care puterea lor creatoare va face diferenta", spun acestia.

Facebook ShareTweet
 Marti, 09 Iulie 2019, ora 09:00
 Autor:  Comunicat de presa

 Articol citit de 1141 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor