Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Arta > Muzica
A   A   A

Dragana Radakovic, Dragoljub Bajic, invitati speciali in spectacolul Nabucco de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Dragana Radakovic, Dragoljub Bajic, invitati speciali in spectacolul Nabucco de pe scena Operei Nationale Bucuresti
Opera Nationala Bucuresti prezinta joi, 10 octombrie 2019, incepand cu ora 18:30 spectacolul "Nabucco" de Giuseppe Verdi, in regia lui Hero Lupescu, scenografia George Dorosenco, coregrafia Doina Andronache, asistent de regie Cristina Costescu, maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mihnea Ignat - invitat.
Spectacolul "Nabucco" de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creatii din istoria Operei Nationale Bucuresti. Pentru aceasta productie, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciati creatori de spectacole din istoria teatrului liric romanesc, obisnuit sa lucreze cu ansambluri mari, a reusit sa dea o personalitatea deosebita Corului, transformandu-l intr-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul sau in teatrul antic.

Astfel, Corul sau vocea unui popor subjugat, executa simultan aceleasi miscari, ca o singura fiinta, are aceleasi aspiratii si sentimente ca o personalitate distincta.

Pe de alta parte, solistii ca reprezentanti ai ideilor pe care le transmite opera, sunt in majoritatea timpului statici, ca niste statui impunatoare, ca niste masti care declama, ca niste masinarii simtitoare.

Cadrul scenografic creat de George Dorosenco, desi alcatuit din elemente de decor simple, dar uriase, exprima megalomania personajului principal, temutul rege Nabucodonosor.(Imagine: Ana Constantinescu / Opera Nationala Bucuresti; Montaj: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

Premiera operei pe scena bucuresteana in luna octombrie a anului 1987, a reprezentat un act revolutionar din partea artistilor de atunci ce a reusit sa transceada in timp, ramanand in repertoriu vreme de 30 de ani.

Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator ii va putea urmari pe soprana Dragana Radakovic in rolul Abigaille si pe basul Dragoljub Bajic in rolul Zaccaria, in calitate de invitati ai primei scene lirice a tarii.

Biletele se gasesc pe tickets.operanb.ro si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Sponsor oficial: Enel Green Power
Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas
Parteneri: Casa de Flori, Artmark, Sansha
Partener de traditie: RFI Romania
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Marea Dragoste, Ziarul Metropolis, Zile si Nopti, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde
Facebook ShareTweet
 Joi, 10 Octombrie 2019, ora 18:00
 Autor:  Comunicat de presa

 Articol citit de 631 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor