Tripticul lui Puccini, spectacol aniversar: 100 de ani de la premiera absoluta pe scena Operei Nationale Bucuresti

Vineri, 14 Decembrie 2018, ora 10:12
1257 citiri
Tripticul lui Puccini, spectacol aniversar: 100 de ani de la premiera absoluta pe scena Operei Nationale Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti prezinta vineri, 14 decembrie, incepand cu ora 18:30, "Tripticul" de Giacomo Puccini - Opera in Concert - spectacol dedicat aniversarii a 100 de ani de la premiera absoluta. Regia poarta semnatura Cristinei Cotescu, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Spectacolul marcheaza un secol de la premiera mondiala si va avea in distributie trei invitati speciali, mezzosopranele Ljubica Vranes si Andreea Iftimescu si tenorii Remus Alazaroae si Mikheil Sheshaberidze.

Puccini a formulat un triptic in sens invers ca celui semnat de Wagner. Pe 14 decembrie 1918 compozitorul a prezentat publicului opera sa "Tripticul", realizata dupa modelul trilogiei cu prolog de Wagner, cu opere intr-un act cu subiecte diferite, jucate intr-o singura reprezentatie.

Prima dintre operele "Tripticului" este "Il Tabarro/Mantaua", pe un libret scris de catre Giuseppe Adami, dupa piesa dramaturgului Didier Gold, subiectul trateaza o drama sumbra, desprinsa din viata trista a muncitorilor si hamalilor de pe cheiurile Senei.

Cea de a doua opera, "Suor Angelica", pe un libret scris de Giovacchino Forzano, dupa o povestire florentina de la sfarsitul secolului al XVII-lea, dezvolta ideea mortii tragice si sacrificiului uman suprem.

Ultima parte a "Tripticului" o reprezinta opera comica "Gianni Schicchi", pe un libret de acelasi Giovachino Forzano, inspirat de un cantec din "Infernul" lui Dante Alighieri. Actiunea se desfasoara in Florenta anului 1299, personajul principal fiind Gianni Schicchi, care a fost aruncat in Infern din cauza ispravilor sale. Pe scena se desfasoara momente pline de umor, pe ritmuri muzicale dinamice.

Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti sau online, la http://tickets.operanb.ro.

Sponsor oficial: Enel Romania

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas

Parteneri: Artmark, Agapitos Cofetarie, Sansha

Partener de traditie: RFI Romania

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, News.ro, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei

#spectacole Opera Nationala Bucuresti , #Muzica