Violonista Kristie Su concerteaza pentru prima data la Sibiu

Joi, 20 Februarie 2020, ora 13:15
1810 citiri
Violonista Kristie Su concerteaza pentru prima data la Sibiu

Cel mai tanar concertmaestru din Europa, violonista Kristie Su, vine din Belgia la Sibiu, intr-un nou concert din Stagiunea Camerala "Florescu - Fernandez & Friends".

Tanara artista va interpreta, alaturi de pianista Monica Florescu si de violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev, lucrari compuse de Erwin Schulhoff si de Ludwig van Beethoven.

Concertul are loc duminica, 23 februarie 2020, ora 17:00, la Sala Oglinzilor de

la Forumul German Sibiu (Str. General Magheru 1-3), iar intrarea este libera.

"Am ales Schulhoff pentru acest concert, fiindca a fost un compozitor extraordinar si, din pacate, putin interpretat. Compozitiile lui, in special sonata din acest concert contine straturi compozitionale inspirate de romantism, dadaism si jazz. Modul in care incorporeaza tehnicile contemporane in structurile si armoniile traditionale face din aceasta sonata o lucrare de virtuozitate atat pentru vioara, cat si pentru pian", potrivit violonistei Kristie Su.

Program:

  • Erwin Schulhoff - Sonata pentru vioara si pian nr. 2
  • Ludwig van Beethoven - Trio cu pian op. 70, nr.1 "Fantoma"

Seara este completata cu momente muzicale pentru trombon si pian de Carl Maria von Weber "Romanza appassionata" si de Alexandre Guilmant "Morceau Symphonique" oferite de trombonistul Ioan Palagniuc, solist al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Kristie Su (1995) este la prima sa vizita in Romania. A inceput studiul viorii cu tatal sau, profesorul Elmer Su, la varsta de trei ani.

De la cinci ani isi continua pregatirea cu profesorul de vioara si viola Vesna Gruppman, iar ulterior cu Igor Gruppman, concertmaestrul Orchestrei Filarmonicii Rotterdam. Concerteaza ca solista inca de la o varsta frageda.

In 2010 ocupa locul patru in cadrul Concursului International Stradivarius din Salt Lake City, Utah.

Este cea mai tanara concurenta admisa la concursul international de vioara Carl Nielsen din 2012, unde a obtinut un premiu special.

Incepand din 2007, are o serie de aparitii solo alaturi de numeroase orchestre din toata lumea.

Stagiunea "Florescu - Fernandez and Friends"

"Ne dorim ca Sibiul sa devina un centru de referinta pentru muzica de camera din Romania si nu numai. Impreuna cu sotia mea, am dorit sa fim o parte din acest fenomen si am initiat propria stagiune de concerte, la care publicul umple Sala Oglinzilor din cadrul Forumului German in fiecare luna.

Muzica de camera permite o mai mare apropiere de public si un dialog mai intim cu acesta, iar asta se intampla si la concertele noastre, caracterizate de o atmosfera calda si la care invitam muzicieni pasionati din Romania", spune Makcim Fernandez Samodaiev, violoncelist.

Pasiunea pentru muzica sta la baza stagiunii "Florescu - Fernandez & Friends", un proiect independent si unic in Sibiu, cu concerte "full house" in fiecare luna.

Stagiunea a inceput in 2015 la initiativa violoncelistului Makcim Fernandez Samodaiev (Cuba) si a pianistei Monica Florescu (Romania), stabiliti la Sibiu dupa ce timp de mai multi ani au studiat, locuit si concertat in diferite tari din Europa si in Mexic.

Pentru ca Sibiul se bucura de un public cunoscator si avid de muzica clasica, stagiunea camerala "Florescu - Fernandez & Friends" propune o serie de concerte lunare, unde invitati sunt muzicieni cunoscuti din Romania, dar si din afara tarii, precum violonistul sud-coreean Edwin Kim, pianista Ana Kavalerova, violistul Razvan Popovici si altii.

Concertele stagiunii au si o dimensiune educativa, fiecare lucrare interpretata fiind

introdusa de scurte explicatii si repere istorice. Din ianuarie 2020, stagiunea camerala "Florescu - Fernandez & Friends" ajunge inclusiv la Bucuresti.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Guvernului Romaniei, prin Departamentul pentru Relatii Interetnice, in parteneriat cu Forumul German Sibiu.

FB Event: Beethoven si Schulhoff cu violonista Kristie Su (SUA/Belgia)

#violonista Kristie Su, #Kristie Su concert, #Kristie Su Sibiu , #Muzica