16 soferi Uber au fost sanctionati in Bucuresti: Aproape toti au ramas fara masina timp de 6 luni

Vineri, 17 Mai 2019, ora 14:05
1036 citiri
16 soferi Uber au fost sanctionati in Bucuresti: Aproape toti au ramas fara masina timp de 6 luni
Foto: Arhiva Ziare.com

16 conducatori auto care efectuau transport public de persoane contra cost, in regim de inchiriere cu conducator auto, au fost sanctionati joi de politistii rutieri din Capitala.

Dintre acestia, 2 conducatori auto efectuau transport public de persoane contra cost in regim de inchiriere cu conducator auto, transportand clientul pe raza municipiului Bucuresti, desi aveau autorizatie sa faca acest tip de transport pe raza altei localitati din judetul Ifov, transmite Brigada Rutiera intr-un comunicat.

Alti 14 conducatori auto au fost sanctionati pentru efectuarea transportului public de persoane in regim de inchiriere cu conducator auto, fara a detine copie conforma valabila, mai spune sursa citata.

In cazul ultimelor 14 sanctiuni, s-a dispus si suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioada de 6 luni, prin retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare.

Executivul a adoptat pe 29 martie ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii 38/2003 care reglementeaza transportul in regim de taxi si de inchiriere, printre altele eliminand din lege expresia "in mod repetat".

Decizia a venit ca urmare a protestelor repetate ale taximetristilor, care s-au strans in fata Guvernului cerand sa fie reglementata activitatea de ridesharing. Protestatarii acuzau ca in Romania ar fi peste 100.000 de persoane neautorizate care practica ride-sharing.

In urma modificarilor, a fost eliminata sintagma "in mod repetat" din Legea 38/2003, astfel incat "sanctiunea sa fie aplicabila atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice pentru efectuarea de transport public in mod ilegal".

Modificarile operate de Executiv la Legea taximetriei, adoptate ca urmare a protestelor taximetristilor, au intrat in vigoare joi.

Reprezentantii Uber si Taxify spun ca aplicatiile nu pot fi inchise, dar va ramane la latitudinea soferilor daca mai ies sau nu pe traseu.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, i-a sfatuit joi pe soferii "Uber" care au fost amendati joi, dupa intrarea in vigoare a OUG care modifica Legea taximetriei, sa conteste in instanta sanctiunile, sustinand ca acestia nu pot fi considerati "pirati". ...citeste mai departe despre "16 soferi Uber au fost sanctionati in Bucuresti: Aproape toti au ramas fara masina timp de 6 luni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de anul 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe...
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
#soferi uber sanctionati Bucuresti , #Stiri Auto