Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Auto Romania
A   A   A

5% din vehiculele verificate de RAR anul trecut prezentau pericol iminent de accidente

5% din vehiculele verificate de RAR anul trecut prezentau pericol iminent de accidente
Foto: CC0 Creative Commons
Registrul Auto Roman a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic in trafic, 67.807 vehicule, in toata tara, iar in urma controalelor s-a constatat ca aproape jumatate dintre vehiculele verificate erau neconforme si aproape 3.500 (circa 5 %) de vehicule verificate tehnic in trafic de inspectorii RAR, in anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente, conform unui comunicat remis luni AGERPRES.
Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalatia electrica de iluminare si semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punti, jante, anvelope si suspensie, vizibilitate, precum si la sistemele de franare si directie.

La nivel national, aproximativ una din 10 masini trase pe dreapta de politie si verificate de RAR poluau peste limita legala admisa. De asemenea, aproximativ doua procente (2%) dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnica periodica (ITP fals, expirat sau anulat).
In urma controalelor mixte desfasurate de RAR si Politia Rutiera, in anul 2018 au fost aplicate aproape 23.000 de amenzi contraventionale, au fost retrase 17.678 de certificate de inmatriculare si retinute aproape 500 de permise de conducere.

In situatia in care una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de inmatriculare, acesta poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice specifice la reprezentantele RAR din tara.

Registrul Auto Roman subliniaza ca rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR-Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni.
Facebook ShareTweet
 Luni, 11 Februarie 2019, ora 14:10

 Articol citit de 659 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor