Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
A   A   A

Balon de oxigen pentru industria auto din Europa. Vanzarile au atins un nivel record pentru ultimii 10 ani

Balon de oxigen pentru industria auto din Europa. Vanzarile au atins un nivel record pentru ultimii 10 ani
Foto: andrewdragon.tk
Producatorii auto respira usurati, pe masura ce piata europeana de semne de insanatosire. Vanzarile de automobile de luna trecuta au ajuns la un nivel record al ultimului deceniu, iar trendul tinde sa se pastreze.
1,5 milioane de automobile au fost vandute in luna iunie in UE, un nivel nemaiatins de dinaintea crizei financiare, iar producatorii si dealerii cred ca acest fenomen demonstreaza a insanatosire a economiei din interiorul blocului comunitar, relateaza Daily Sabah.

Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, piata auto din UE a inregistrat o crestere de 2,1 procente, cele mai bune rezultate fiind inregistrate in Italia, unde vanzarile de masini noi au crescut cu 12,9% si Spania (6,5%). In Marea Britanie acestea au fost cu 4,8% mai mici, in vreme ce Germania a pierdut 3,5 procente.

In total, in primele sase luni ale anului, europenii au cumparat 8,2 milioane de automobile noi, cu 4,7% mai multe decat in prima jumatate a anulului trecut. Italia si Spania au fost perfomere pe piata unica, avand cresteri de 8,9, repectiv 7,1 procente in vanzarea de masini noi, dupa cum anunta Asociatia Producatorilor de Automobile din Europa.

Volkswagen conduce topul, rezultatele semestriale demonstrand o crestere cu 23,3% a cifrei unitatilor vandute fata de aceeasi petrioada a anului trecut. Firmele franceze Renault si Peugeot-Citroen completeaza podiumul, cu vanzari in crestere cu 10,5, respectiv 10,2 procente.

Clasamentul este completat de Fiat Chrysler (7,3%), Ford (7%), BMW (6,4%), Opel Vauxhall (6,3%) si Daimler (6,1%).

Vanzarile din industria auto sunt vazute ca un indicator al starii de sanatate a economiei, iar in Europa piata s-a confruntat cu o scadere a acestora intre 2018 si 2013, moment din care apetitul europenilor pentru masini noi a inceput iarasi sa se dezvolte.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 17 Iulie 2017, ora 06:20
 Autor:  Marius Jianu

 Articol citit de 3264 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil / Web
Contact  |  Ajutor
Termeni si conditii  |  Cookie
 
^
A   A   A
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor