Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Fostul sef de la Volkswagen a fost inculpat pentru frauda in scandalul Dieselgate

Fostul director general de la Volkswagen, Martin Winterkorn, precum si patru alti responsabili ai constructorului auto german, au fost inculpati in dosarul manipularii emisiilor poluante ale motoarelor diesel, a anuntat luni procuratura germana.
Acest scandal, denumit Dieselgate, a implicat aproximativ 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial si a costat grupul Volkswagen aproximativ 28 de miliarde euro.

Martin Winterkorn a fost inculpat pentru "frauda" si "incalcarea legislatiei privind concurenta neloiala", fostul CEO fiind acuzat "ca nu a divulgat autoritatilor si clientilor din Europa si SUA manipularile ilegale ale motoarelor diesel dupa ce a luat la cunostinta", a informat Parchetul din Brunswick intr-un comunicat de presa, citat de AFP.
Volkswagen, cel mai mare constructor auto mondial, a recunoscut in 2014 ca a utilizat un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Dupa izbucnirea acestui scandal, Volkswagen a promis miliarde de dolari pentru a-i despagubi pe detinatorii de autovehicule diesel din SUA.

Insa, pana acum, Volkswagen a refuzat sa adopte o masura similara pentru cele 8,5 milioane de vehicule din Europa implicate in acest scandal, din cauza diferentelor existente in legislatie. ...citeste mai departe despre "Fostul sef de la Volkswagen a fost inculpat pentru frauda in scandalul Dieselgate" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 15 Aprilie 2019, ora 15:56

 Articol citit de 467 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor