Germania, ultimatum pentru Audi, in scandalul emisiilor

Luni, 16 Septembrie 2019, ora 11:51
1721 citiri
Germania, ultimatum pentru Audi, in scandalul emisiilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a transmis Audi, divizia de lux a grupului Volkswagen AG, ca pana la 26 septembrie trebuie sa elimine software-ul ilegal din masinile diesel care poate manipula nivelul emisiilor.

In caz contrar, compania risca sanctiuni majore, informeaza ziarul Bild am Sonntag (BamS), citat de Reuters.

KBA ar fi trimis Audi trei scrisori in care seteaza aceasta data limita: pana la 26 septembrie, software-ul ilegal trebuie eliminat din mii de masini diesel cu motoare V6 si V8 TDI, altfel risca o amenda de 25.000 de euro pentru fiecare masina care va mai avea acel sistem.

Ministerul Transporturilor din Germania preciza anul trecut ca KBA a detectat un software ilicit de control al emisiilor in aproximativ 127.000 de modele Audi cu motoare diesel Euro-6, inclusiv 77.600 de autoturisme in Germania.

Un purtator de cuvant al Audi a declarat ca producatorul auto mai are putin si termina modernizarea celor "8% masini in cauza".

In plus, reprezentantul a precizat ca Audi va elimina software-ul pana la deadline-ul impus.

In 2015, Volkswagen, cel mai mare producator auto mondial, a recunoscut ca a utilizat un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Dieselgate a costat pana acum Volkswagen 30 de miliarde de euro (33,5 de miliarde de dolari).

Fostul sef al Audi a fost acuzat de frauda in scandalul emisiilorFostul sef de la Volkswagen a fost inculpat pentru frauda in scandalul DieselgateComisia Europeana acuza producatorii germani de conspiratie in cazul tehnologiei privind emisiile poluanteVolkswagen, in centrul unui nou scandal: A vandut masini pentru teste drept second-handPlangeri colective la adresa Volkswagen. Zeci de mii de clienti isi vor banii inapoiPorsche nu va mai produce masini diesel dupa scandalul emisiilor de la Volkswagen

A.D. ...citeste mai departe despre "Germania, ultimatum pentru Audi, in scandalul emisiilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#KBA audi scandal emisii , #Stiri Auto