Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Grupul Volkswagen a fost amendat cu 1,2 miliarde de dolari in scandalul emisiilor

Grupul Volkswagen a fost amendat cu 1,2 miliarde de dolari in scandalul emisiilor
Foto: Arhiva Ziare.com
Procuratura din Germania a impus Volkswagen o amenda de 1,2 miliarde de dolari in scandalul emisiilor, aceasta fiind una dintre cele mai mari amenzi aplicata vreodata unei companii germane.
Amenda a fost anuntata miercuri de catre procuratura si de catre Volkswagen, iar grupul auto a exprimat speranta ca astfel sa fie intoarsa o noua pagina in cazul manipularii rezultatelor testelor de poluare ale vehiculelor diesel, transmite CNN.

"Este una dintre cele mai mari amenzi impusa vreodata unei companii din Germania", se arata intr-un comunicat al procuraturii.

Producatorul auto a precizat ca a acceptat plata acestei amenzi.

"Volkswagen a acceptat amenda si nu va face apel impotriva acesteia. In acest fel, Volkswagen isi recunoaste responsabilitatea pentru criza diesel", potrivit unui comunicat al grupului.

Scandalul manipularii testelor de poluare ale vehiculelor diesel a izbucnit in 2015, cand Volkswagen a recunoscut in Statele Unite ca a instalat pe acestea software-uri ilegale pentru a reduce emisiile in timpul testelor.

Citeste si Scandalul diesel e departe de a fi rezolvat. In ce stare e ancheta si care e situatia pentru fiecare producator auto vizat ...citeste mai departe despre "Grupul Volkswagen a fost amendat cu 1,2 miliarde de dolari in scandalul emisiilor" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 13 Iunie 2018, ora 20:04

 Articol citit de 844 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor