Mazda, Suzuki si Yamaha, acuzate ca au falsificat datele privind emisiile poluante. O companie neaga, doua cer scuze

Joi, 09 August 2018, ora 18:14
1073 citiri
Mazda, Suzuki si Yamaha, acuzate ca au falsificat datele privind emisiile poluante. O companie neaga, doua cer scuze
Foto: Arhiva Pixabay

Companiile auto Mazda si Suzuki, precum si producatorul de motociclete Yamaha au recunoscut ca au utilizat metode inadecvate pentru testarea emisiilor poluante ale noilor vehicule si economiile de carburant, a anuntat joi Guvernul de la Tokyo.

Problema a aparut dupa ce Ministerul Transporturilor a cerut unui grup de 23 de producatori de masini si de motociclete din Japonia sa examineze procedurile lor de testare, in urma scandalului de la Subaru si Nissan Motor.

La Suzuki, la aproape jumatate din cele 12.819 de vehicule noi, inspectiile au implicat proceduri inadecvate, a anuntat Ministerul Transporturilor.

"Este o problema majora ca ne confruntam cu un numar atat de mare de vehicule, vom lua situatia foarte in serios", a afirmat presedintele Suzuki, Toshihiro Suzuki, la o conferinta de presa desfasurata la Tokyo. Acesta si-a cerut scuze clientilor si partenerilor de afaceri pentru problemele provocate.

In 2016, Suzuki a recunoscut ca a utilizat metode de testare care nu indeplineau reglementarile oficiale.

In schimb, proceduri inadecvate s-au descoperit la un numar mai mic de vehicule produse de Mazda si Yamaha. La Mazda, sunt afectate 3,8% din cele 1.875 de vehicule inspectate in ultimii patru ani iar la Yamaha la 2,1% din cele 335 motociclete verificate in ultimii doi ani si jumatate s-au utilizat metode inadecvate pentru testare a emisiilor poluante.

Si reprezentantii Yamaha si-au cerut scuze clientilor si partenerilor de afaceri pentru problemele provocate.

Joi, actiunile Suzuki si Yamaha au scazut cu peste 5% in timp ce titlurile Mazda inregistrau un declin de 1,3%.

In iulie, producatorul auto japonez Nissan a recunoscut ca majoritatea uzinelor sale din Japonia au utilizat metode inadecvate pentru testarea emisiilor poluante ale automobilelor.

Nissan, partenerul grupului auto francez Renault, nu a precizat in comunicat numarul vehiculelor afectate si nici perioada de timp, in luni sau ani, in care au fost folosite aceste metode ilegale.

La cererea autoritatilor, Nissan a fost obligat incepand din luna septembrie a anului trecut sa deruleze o serie de inspectii cu privire la modul in care sunt controlate vehiculele care ies de pe liniile de asamblare, dupa ce anterior a recunoscut ca persoane neautorizate si-au pus semnatura pe documentele de verificare. Cu prilejul anchetei interne, au iesit la lumina si alte practici incorecte pe care grupul auto le-a comunicat Ministerului japonez al Transporturilor inainte de a le dez ...citeste mai departe despre "Mazda, Suzuki si Yamaha, acuzate ca au falsificat datele privind emisiile poluante. O companie neaga, doua cer scuze" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Dieselgate japonia mazda suzuki yamaha, #Mazda neaga falsificat emisii poluante , #Stiri Auto