Nemtii primesc mai multi bani sa-si cumpere masini electrice

Miercuri, 19 Februarie 2020, ora 15:50
4151 citiri
Nemtii primesc mai multi bani sa-si cumpere masini electrice
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Germanii care se gandeau sa isi cumpere un automobil electric sau unul hibrid au primit miercuri un nou stimulent in conditiile in care au intrat in vigoare noile prime marite, transmite DPA.

Conform detaliilor publicate in Monitorul Oficial, cei care opteaza pentru un automobil complet electric, cu un pret de pana la 40.000 de euro, vor putea beneficia de o prima de 6.000 de euro. Anterior prima era de 4.000 de euro. Pentru vehiculele electrice mai scumpe de 40.000 de euro, prima va fi de 5.000 de euro, in crestere fata de 4.000 de euro anterior.

Pentru vehiculele hibride care costa mai putin de 40.000 de euro, prima de la stat va creste pana la 4.500 de euro, de la 3.000 de euro anterior, iar in cazul automobilelor hibride mai scumpe, prima va creste pana la 3.750 de euro de la 3.000 de euro.

Noile prime majorate, care au fost aprobate de organismele Uniunii Europene, se vor aplica pana la finele lui 2025. Costurile suportate de stat si industrie au fost estimate la 600 milioane de euro pentru fiecare parte.

Asociatia Industriei Auto Germane (VDA) a catalogat noile prime marite drept "un punct important de cotitura pentru stimularea mobilitatii electrice".

Prime mai mici vor fi disponibile si pentru vehiculele second-hand, cu conditia indeplinirii anumitor conditii cu privire la vechimea vehiculului, distanta parcursa si precedentele subventii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#stimulent Germania masini electrice , #Masini electrice