Norvegia isi consolideaza pozitia de lider pe piata vehiculelor electrice

Marti, 02 Iulie 2019, ora 10:23
3158 citiri
Norvegia isi consolideaza pozitia de lider pe piata vehiculelor electrice
Foto: CC0 Creative Commons

Aproape jumatate dintre masinile noi vandute in primul semestru din 2019 in Norvegia au fost vehicule pur electrice, un nou nivel record, in conditiile in care statul nordic se pregateste sa renunte pana in 2025 la vanzarea masinilor pe benzina si motorina, transmite Reuters.

Pentru reducerea poluarii si a emisiilor de carbon, Norvegia a introdus scutiri masive de taxe, iar utilizarea statiilor de incarcare si parcarile din centrul oraselor sunt gratuite, in timp ce liniile pentru autobuze pot fi folosite de masinile electrice. Astfel au crescut livrarile de vehicule pur electrice produse de Tesla, Nissan, Hyundai si BMW.

Brandurile care nu ofera versiuni complet electrice, cum ar fi Ford si Mercedes-Benz (divizia de lux a Daimler), se confrunta cu un declin al vanzarilor. Cele doua companii au promis ca vor lansa pe piata norvegiana vehicule pur electrice din 2020.

Federatia Rutiera Norvegiana (NRF) a informat ca masinile electrice au reprezentat in primele sase luni din acest an 48,4% din totalul inmatricularilor noi, de la 31,2% pe ansamblul anului trecut.

Autoritatile de la Oslo si-au stabilit o tinta ambitioasa, de interzicere a vanzarilor de masini noi pe benzina si motorina pana in 2025. Datele consolideaza pozitia Norvegiei de lider global in vanzarile de masini electrice per capita.

Cel mai bine vandut model in Norvegia in primul semestru din 2019 a fost Model 3 de la Tesla. In iunie,Tesla a livrat 3.760 vehicule si are o cota de piata de 24,5% in statul scandinav. Majoritatea modelelor vandute au fost Model 3, in timp ce masinile mai mari, Model S si Model X, au avut vanzari mai reduse.

Intr-un raport publicat recent de Agentia Internationala a Energiei (IEA) se arata ca in 2017 cota de piata a vehiculelor pur electrice si hibride era de 39% Norvegia, de 12% in Islanda si de 6% in Suedia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#lider piata vehicule electrice, #Norvegia masini electrice , #Masini electrice