Perchezitii la Daimler si Volkswagen, in cadrul anchetei privind practici neconcurentiale

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 22:47
1216 citiri
Perchezitii la Daimler si Volkswagen, in cadrul anchetei privind practici neconcurentiale
Foto: Arhiva Ziare.com

Inspectori ai Uniunii Europene si Germaniei au efectuat, luni, perchezitii la sedii ale companiilor auto Daimler si Volkswagen, dupa verificarile care au avut loc la BMW saptamana trecuta, in cadrul investigatiei privind practici neconcurentiale de tip cartel.

Compania auto Daimler anunta vineri ca este denuntator in ancheta, pentru a evita orice sanctiune. Insa, luni, anchetatorii au efectuat perchezitii la sedii ale Daimler si Volkswagen. Verificarile au vizat si sediul firmei Audi, parte a grupului auto Volkswagen.

Saptamana trecuta, inspectori ai Uniunii Europene au efectuat perchezitii la sediul companiei auto BMW, in orasul german Munchen.

Comisia Europeana a confirmat efectuarea unor verificari inopinate la "sediul unei companii auto din Germania" pe 16 octombrie, in cadrul unei investigatii privind presupuse acorduri privind practici neconcurentiale de tip cartel intre producatori germani de autovehicule.

Oficiul UE pentru competitie a anuntat in iulie lansarea unei anchete dupa ce revista Der Spiegel a relatat ca firmele auto Daimler, BMW, Volkswagen, Audi si Porsche au avut zeci de ani aranjamente pentru stabilirea tarifelor si utilizarea de tehnologii.

Prima condamnare in scandalul Dieselgate: Un inginer Volkswagen a ajuns la inchisoareScandalul Dieselgate: Mii de europeni mor anual din cauza emisiilor vehiculelorVolkswagen schimba foaia dupa scandalul Dieselgate: Germanii vor dezvalui consumul real al masinilor ...citeste mai departe despre "Perchezitii la Daimler si Volkswagen, in cadrul anchetei privind practici neconcurentiale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#perchezitii Daimler, #perchezitii Volkswagen , #Stiri Auto