Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Premiera in Germania: Procesul colectiv impotriva Volkswagen, declarat admisibil. Aproape 470.000 de soferi implicati

Premiera in Germania: Procesul colectiv impotriva Volkswagen, declarat admisibil. Aproape 470.000 de soferi implicati
Foto: Arhiva Ziare.com
O instanta din Germania a declarat luni drept admisibil un proces colectiv, in care sunt implicati sute de mii de soferi, care cer compensatii de la compania auto Volkswagen in legatura manipularea emisiilor poluante, informeaza agentia Dpa.
"Instanta considera drept admisibil cazul", a afirmat judecatorul Michael Neef de la Inalta Curte Regionala din Braunschweig.

Dupa peste patru ani de la izbucnirea in SUA a scandalului privind manipularea emisiilor poluante, compania Volkswagen se confrunta cu federatia organizatiilor pentru drepturile consumatorilor din Germania (VZBV), care reprezinta aproximativ 470.000 de proprietari de vehicule fabricate de grupul VW.
Volkswagen a cheltuit pana acum aproximativ 30 de miliarde de dolari din cauza scandalului privind manipularea emisiilor poluante, iar fosti si actuali lideri ai firma au fost dati in judecata.

Neef a sugerat partilor implicate sa incerce solutionarea amiabila a cazului, notand ca este dificil de evaluat valoarea pagubelor suferite de proprietarii de vehicule diesel.

Citeste mai departe despre "Premiera in Germania: Procesul colectiv impotriva Volkswagen, declarat admisibil. Aproape 470.000 de soferi implicati" pe Ziare.com.
Facebook ShareTweet
 Luni, 30 Septembrie 2019, ora 22:09

 Articol citit de 705 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor