Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Masini electrice
A   A   A

Trecerea la vehiculele electrice va costa Germania 20 de miliarde de euro si 114.000 de locuri de munca

Trecerea la vehiculele electrice va costa Germania 20 de miliarde de euro si 114.000 de locuri de munca
Foto: CC0 Creative Commons
Germania va pierde pana in 2035 aproximativ 114.000 de locuri de munca in urma trecerii la fabricarea vehiculelor electrice, costurile fiind estimate la aproximativ 20 de miliarde de euro, sau 0,6% din PIB, se arata intr-un raport publicat de Institutul pentru Cercetarea Fortei de Munca (IAB).
Cele mai multe locuri de munca pierdute, 83.000, vor fi in sectorul fabricarii de automobile, apreciaza IAB, deoarece pentru producerea de motoare pe benzina si motorina este nevoie de mai multi muncitori decat pentru motoarele folosite la vehiculele electrice, transmit publicatia Handelsblatt si DPA.

Cei mai afectati vor fi angajatii calificati, dar isi pot pierde locurile de munca si cei necalificati sau cu studii superioare.

Institutul pentru Cercetarea Fortei de Munca estimeaza ca pana in 2035 masinile electrice vor avea o cota de piata de 23%.

Poluarea urbana in multe orase germane este mai ridicata decat prevad normele UE, determinand autoritatile sa gaseasca metode de a reduce poluarea.

Pentru a reduce nivelul poluarii si a evita interzicerea totala a vehiculelor diesel, Volkswagen, Daimler si alti producatori auto si-au accelerat eforturile de dezvoltare a masinilor electrice.

Industria auto germana, unde lucreaza aproximativ 800.000 de angajati, este afectata de reactia negativa fata de automobilele echipate cu motoare diesel dupa ce, in luna septembrie 2015, Volkswagen a recunoscut ca a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante. Acest scandal s-a extins la nivelul intregii industrii si a stimulat in alte tari investitiile in vehiculele electrice.
Facebook ShareTweet
 Joi, 06 Decembrie 2018, ora 09:59

 Articol citit de 2597 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor