Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Un olandez a strabatut 34 de tari cu o masina electrica: Mi-a luat 3 ani, dar am vrut sa arat ca se poate

Un olandez a strabatut 34 de tari cu o masina electrica: Mi-a luat 3 ani, dar am vrut sa arat ca se poate
Foto: Arhiva Facebook/Wiebe Wakker
Ca sa demonstreze ca masinile electrice sunt de incredere si la drum lung, un olandez a facut o calatorie pe mai multe continente la volanul unui Volkswagen electric, parcurgand in total peste 100.000 de kilometri.
Wiebe Wakker si-a inceput calatoria in martie 2016, plecand din Amsterdam. La volanul masinii sale electrice - pe care a botezat-o Blue Bandit - a strabatut tara dupa tara pana a ajuns in Iran. Nu s-a oprit acolo ci a continuat pana India. Si apoi a plecat din nou, ajungand pana in Australia. In cele din urma, a vrut sa se opreasca. Dar n-a facut-o, ci a calatorit si pana in Noua Zeelanda. Per total, Wiebe Wakker a vizitat nu mai putin de 34 de tari la volanul lui Blue Bandit.

Saptamana trecuta - dupa 3 ani si o zi pe drum - Wiebe Wakker a parcat in orasul neozeelandez Bluff si a anuntat ca, in sfarsit, si-a incheiat lunga calatorie calatorie. Cu toate astea, va trebui sa conduca si pana la Auckland (cel mai mare oras din Noua Zeelanda) de unde sa se urce pe un vapor care sa-l aduca inapoi in Olanda.
"Am vrut sa fac ceva care sa inspire. Am vrut sa arat intregii lumi ca poti sa pleci din Amsterdam, la volanul unei masini electrice, catre orice parte a lumii", a declarat danezul, la finele cursei, potrivit Televiziunii Nationale din Noua Zeelanda.

Wiebe Wakker a tinut si un jurnal online de calatorie, iar asta i-a permis sa isi finanteze intreagul drum din donatii. In plus, a dormit la localnici si le-a acceptat acestora invitatiile la masa, ori de cate ori a avut ocazia.

G.K. ...citeste mai departe despre "Un olandez a strabatut 34 de tari cu o masina electrica: Mi-a luat 3 ani, dar am vrut sa arat ca se poate" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Sambata, 20 Iulie 2019, ora 21:20

 Articol citit de 594 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor