Vrei sa castigi bani cu Uber sau Bolt? Ce conditii trebuie sa indeplineasca masina ta, potrivit noilor reglementari

Marti, 16 Iulie 2019, ora 07:28
1554 citiri
Vrei sa castigi bani cu Uber sau Bolt? Ce conditii trebuie sa indeplineasca masina ta, potrivit noilor reglementari

Pe 25 iunie, Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta care reglementeaza activitatea de ridesharing. Iar la inceputul acestei luni, documentul a fost publicat in Monitorul Oficial. Astfel, observam ca dincolo de obligatiile pe care trebuie sa le indeplineasca soferii si platformele ca Uber si Bolt (Taxify), si masinile personale folosite de partenerii platformelor trebuie sa indeplineasca unele conditii.

Acestea sunt incluse in OUG nr 49 din 2019, la articolul 19:

"Autoturismele cu care se efectueaza transport alternativ trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

a) au maxim 5 locuri, inclusiv locul conducatorului auto;b) au inspectia tehnica periodica (ITP) realizata la fiecare 6 luni;c) la momentul cursei trebuie sa corespunda normelor tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si utilizarea conform destinatiei;d) detin copia conforma a autorizatiei pentru transportul alternativ."

De asemenea, pe durata efectuarii curselor de transport alternativ, autoturismele inregistrate pe platforma digitala vor avea afisat la vedere, in partea din fata si din spate a autoturismului, un ecuson pentru transport alternativ cu dimensiunea de 10 cm x 10 cm, ce va contine urmatoarele elemente:

a) numarul de inmatriculare al autoturismului;b) denumirea platformei digitale pe care este inregistrat autoturismul;c) elemente de siguranta care sa ateste autenticitatea ecusonului.

Ecusonul se elibereaza de catre agentia teritoriala a Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R., cu plata tarifului aferent achitat in contul acesteia, pentru fiecare autoturism pentru care a fost emisa in prealabil copia conforma a autorizatiei pentru transportul alternativ, dupa prezentarea de catre operatorul de transport alternativ a unui contract de afiliere incheiat cu cel putin un operator al unei platforme digitale. Tariful pentru eliberarea ecusonului pentru transport alternativ este de 8 lei/2 bucati.

OUG prevede si conditiile in care un sofer partener al unei platforme de ridesharing poate sa isi inlocuiasca, la cerere, autoturismul pentru care a obtinut o copie conforma a autorizatiei, cu altul:

a) autoturismul nu mai poate fi utilizat datorita uzurii fizice, morale, deteriorarii sau furtului;b) autoturismul a fost casat;c) autoturismul a fost instrainat;d) autoturismul inlocuitor are o vechime mai mica decat cea a autoturismului inlocuit.

Reamintim ca printre celelalte prevederi ale OUG ce reglementeaza ridesharing-ul se numara si faptul ca, p ...citeste mai departe despre "Vrei sa castigi bani cu Uber sau Bolt? Ce conditii trebuie sa indeplineasca masina ta, potrivit noilor reglementari" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#conditii masini Uber, #conditii masini Bolt, #conditii bani Uber, #conditii bani Bolt , #Stiri Auto