Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
BNR > stiri BNR
A   A   A

BNR lanseaza o moneda din aur cu tema 330 de ani de la tiparirea Bibliei de la Bucuresti

BNR lanseaza o moneda din aur cu tema 330 de ani de la tiparirea Bibliei de la Bucuresti
Foto: CC0 Creative Commons
Banca Nationala a Romaniei lanseaza luni in circuitul numismatic o moneda din aur cu tema 330 de ani de la tiparirea Bibliei de la Bucuresti, informeaza banca, printr-un comunicat.
Moneda va avea o valoare nominala de 100 lei, forma rotunda, cant zimtat, un diametru de 21 milimetri si o greutate de 6,452 grame.

Aversul monedei reda portretul domnitorului Serban Cantacuzino, initiatorul tiparirii Bibliei de la Bucuresti, si un fragment al acesteia; inscriptia, "Romania", valoarea nominala "100 Lei", stema Romaniei si anul de emisiune "2018".

Reversul monedei reda stema lui Serban Cantacuzino, tiparita in interiorul Bibliei de la Bucuresti, si inscriptia circulara "330 DE ANI DE LA TIPARIREA BIBLIEI DE LA BUCURESTI".

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul pentru aceasta emisiune este de 250 de monede din aur. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare este de 1.695,00 lei.

Monedele din aur cu tema 330 de ani de la tiparirea Bibliei de la Bucuresti au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.
Facebook ShareTweet
 Luni, 16 Aprilie 2018, ora 09:39

 Articol citit de 2759 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor