Romania va avea o singura bursa, din 2018: BVB fuzioneaza cu SIBEX

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 11:38
2092 citiri
Romania va avea o singura bursa, din 2018: BVB fuzioneaza cu SIBEX
Foto: CC0 Creative Commons

Tribunalul Bucuresti a admis cererea formulata cu privire la fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si SIBEX, dispunand inregistrarea mentiunilor de fuziune, majorarea capitalului social al BVB si radierea SIBEX, se arata intr-un comunicat al Casei de Avocatura PeliFilip, care a asistat intreaga operatiune.

In acest fel, Romania va avea o singura bursa de valori de la 1 ianuarie 2018, dupa fuziunea prin absorbtie dintre cel doua burse.

La inceputul lunii octombrie, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunta ca a primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) acceptul modificarii autorizatiei de functionare ca urmare a majorarii capitalului social de la 76,74 milioane lei la 80,49 milioane lei, in urma fuziunii cu SIBEX.

Potrivit BVB, valoarea finala a majorarii de capital social al societatii, ca urmare a fuziunii prin absorbtie cu SIBEX, rezultata in urma implementarii operatiunilor prevazute in Proiectul de Fuziune si aprobate prin Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor BVB, precum si prin Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor SIBEX a fost aprobata prin Hotararea Consiliului de Administratie al BVB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BVB fuziune SIBEX, #singura bursa Romania 2018 , #stiri BVB