Britanicii dau tonul in banking: Alternative hi-tech pentru vechiul card

Luni, 29 Iunie 2015, ora 16:26
3385 citiri
Britanicii dau tonul in banking: Alternative hi-tech pentru vechiul card
Foto: Barclaycard

Banca britanica Barclays vrea sa revolutioneze industria de profil printr-o invazie de gadgeturi care sa functioneze ca sisteme de plata electronice in viata de zi cu zi.

Brelocurile de chei, bratari inteligente sau autocolante cu cipuri electronice vor fi noile variante de card contactless pe care britanicii le pot folosi pentru a plati o cafea, biletul de transport in comun sau alte cumparaturi marunte facute constant, relateaza ziarul The Guardian.

Plati rapide

Barclays a scos pe piata inca de anul trecut o bratara care functioneaza ca un card contactless.

Pe masura ce tipul acesta de comert prinde rapid teren in randul consumatorilor din marile orase, era de asteptat ca alte instrumente de plata deghizate in diverse accesorii sa apara pe piata.

De luna viitoare, Barclays revine cu o bratara actualizata, un breloc cu economii si un instrument de plata tip sticker care poate fi aplicat pe orice suprafata plata, inclusiv pe carcasa unui telefon mobil.

Noua bratara bPay de la Barclays va fi disponibila din iulie pentru orice detinator de carduri Visa sau Mastercard din Marea Britanie.

Piata asaltata

Decizia bancii vine ca urmare a unui atac sustinut dat de Apple si Samsung pe piata platilor electronice. Ambele companii au in lucru sisteme care vor permite efectuarea de plati contactless.

Apple, de altfel, isi va lansa tot in iulie sistemul Apple Pay in Marea Britanie, care va ermite cumparatorilor sa plateasca doar prin simpla apasare a telefonului pe un cititor de carduri contactless.

Spre deosebire de cardurile contactless, Apple Pay are inclusa o masura e securitate suplimentara care blocheaza accesul comerciantului la detalii legate de contul tau.

Bratara bPay are deja un an vechime pe piata britanica, chiar daca Barclays nu a facut niciodata publice datele privind numarul accesoriilor care au ajuns la clientii bancii.

Mike Saunders, director de servicii plati digitale la Barclays, sustine ca tranzactiile cu bani lichizi incep sa fie inlocuite de tehnologia contactless.

Consiliul Platilor din Marea Britanie a confirmat recent ca, pentru prima oara in istoria Regatului Unit, numarul tranzactiilor cu instrumente electronice le-a depasit pe cele facute cu bani lichizi.

Bratara bPay, brelocul si noile stickere ce urmeaza sa fie lansate de Barclays functioneaza la fel ca un card contactless, dar necesita o pre-incarcare cu bani.

Umplerea portofelelor digitale de la incheietura mainii sau de la siragul de chei poate fi facuta online, prin aplicatii de mobil sau de la bancomate speciale.

Clientii bancii vor putea achizitiona mai multe astfel de dispozitive pentru a gestiona fondurile alocate unor membrii ai familiei, cum ar fi banii de buzunar ai copiilor.

Cumparaturi sub 20 de lire sterline vor putea fi facute doar fluturand dispozitivul in dreptul cititorului de carduri. Cele care depasesc aceasta suma necesita introducerea codului PIN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plati contactless, #gadgeturi plati contactless, #banking viitor Barclays , #Plata cu cardul