Ai o gradina mica? Iata cum o poti transforma in coltul tau de rai

Joi, 29 August 2019, ora 13:27
4268 citiri
Ai o gradina mica? Iata cum o poti transforma in coltul tau de rai
Foto: Vivre.ro

Vara si-a intrat pe deplin in drepturi, iar odata cu vremea calda, oamenii se indreapta spre gradinile lor pentru a se bucura de mirosul minunat al florilor colorate si pentru a profita de soare si aer curat.

Asta inseamna ca, daca nu ti-ai amenajat inca gradina pentru a putea petrece zile relaxante sau seri distractive alaturi de cei dragi, acum e momentul sa o faci!

Ti-am pregatit o selectie de idei utile si creative, care te vor ajuta sa-ti transformi mica gradina in propriul colt de rai. Asadar, sa pornim la treaba!

Include plante verzi si flori

Plantele vin intr-o multitudine de forme, culori si dimensiuni. Ele joaca un rol esential in cadrul terasei tale, deoarece plantele trezesc intrega gradina la viata. De asemenea, vei imbunatati calitatea aerului cu ajutorul lor si, in plus vei obtine o priveliste minunata. Pentru a decora in mod inedit gradina cu plante si flori, poti pune in practica una dintre ideile urmatoare:

  • Foloseste spatiul vertical de pe peretele casei care da spre gradina si amplaseaza ghivece pe rafturi de lemn. Astfel, vei putea utiliza gradina orizontala pentru a putea planta ierburi aromatice sau rosii cherry delicioase!

  • Adauga plante verzi, impunatoare, in ghivece de lut, chiar pe terasa pe care amenajezi spatiul de relaxare.

  • Foloseste o bicicleta veche drept ghiveci etajat si agata de ghidon plante decorative si un cos frumos de rachita deasupra rotii din spate. In acesta vei putea depozita toate ustensilele de gradinarit pe care le folosesti.

  • Umple cu pamant o stropitoare metalica si adauga in ea flori de camp ce vor ramane la fel de vii si colorate toata vara.

Alege mobila potrivita

Mobilierul pentru terase exterioare este unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand iti amenajezi gradina.

Daca te intrebi de ce, raspunsul este simplu: relaxarea si confortul merg mana in mana cu un mobilier care se potriveste atat gustului tau, cat si spatiului disponibil.

Vei gasi mobilier de gradina la preturi ok in magazine de profil, iar ofertele existente se vor intelege de minune cu bugetul tau.

Pentru a adauga o nota inedita amenajarii terasei, ia in considerare urmatoarele optiuni:

  • Unul sau doua hamace;
  • Leagane pentru adulti cu saltele confortabile pentru sezut;
  • Taburete de exterior cu spatiu de depozitare;
  • Perne decorative ce pot fi folosite si ca taburete.

Specialistii in amenajari insista asupra faptului ca ingrijirea gradinii este un proiect aflat mereu in desfasurare. De aceea, trebuie sa ai in vedere alegerea unui mobilier durabil si impermeabil, care sa reziste la intemperii.

Creeaza magie cu ajutorul iluminatului

O gradina decorata corespunzator capata o atmosfera romantica odata cu lasarea serii, iar motivul nu este numai stralucirea minunata a lunii, ci si a surselor de lumina instalate.

Iata cateva idei care te vor ajuta sa adaugi un farmec de neuitat coltului tau de relaxare, prin utilizarea inteligenta a luminii artificiale:

  • Amplaseaza lumanari in suporturi de sticla colorata pe marginea aleii sau in jurul spatiului desemnat mobilierului;
  • Agata pe gard o instalatie luminoasa cu LEDuri aurii;
  • Agata felinare de ramurile copacilor;
  • Instaleaza lampi solare in gradina de flori, pentru a te bucura de privelistea lor chiar si in timpul noptii.

Gradina ta de mici dimensiuni poate deveni o oaza de relaxare, daca iti lasi creativitatea sa o amenajeze in stilul tau unic si personal! Vremea buna e aici, asa ca nu mai astepta si... spor la treaba!

#amenajare gradina, #mobilier gradina , #Amenajari gradini