Dosarul Rompetrol II, cu sechestru de 700 de milioane de euro, in aer dupa decizia CCR privind OUG 13

Sambata, 25 Martie 2017, ora 12:11
1552 citiri
Dosarul Rompetrol II, cu sechestru de 700 de milioane de euro, in aer dupa decizia CCR privind OUG 13
Foto: Arhiva Ziare.com

Decizia Curtii Constitutionale privind celebra OUG 13 ar putea duce la prabusirea dosarului Rompetrol II, cu sechestre de aproape 700 de milioane de euro, in care procurorii DIICOT ancheteaza rostogolirea datoriei istorice a Rompetrol Rafinare de catre Guvernul Adrian Nastase.

Jurnalistii de la Romania Curata sutin ca, in urma deciziei Curtii Constitutionale din 27 februarie privind ordonanta 13/2017, fostii ministri Dan Ioan Popescu si Mihai Tanasescu, doi dintre cei patru ministri pusi sub acuzare in dosar, ar putea scapa de acuzatia cheie de abuz in serviciu in legatura cu emiterea OUG 118/2003, deoarece procurorii nu i-ar mai putea ancheta pentru ca au decis sa rostogoleasca creanta Rompetrol, daca nu au dovezi ca acestia au primit mita pentru adoptarea ordonantei.

Prin OUG 118/2003, datoriile bugetare restante ale SC Rompetrol Rafinare SA, in cuantum de aproximativ 603 milioane dolari, au fost convertite in obligatiuni subscrise de catre Ministerul Finantelor Publice.

Dupa decizia Curtii Constitutionale privind ordonanta 13, prin care magistratii au stabilit ca anchetatorii nu pot investiga oportunitatea si legalitatea actelor Guvernului, acuzatiile conform carora Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice, si Popescu, fost ministru al Economiei si Comertului, si-au exercitat cu rea credinta atributiile de serviciu, in sensul initierii si promovarii OUG 118/2003, ar putea pica, conform unor surse judiciare citate de Romania Curata.

Fostii ministri ar ramane doar cu acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la delapidare, insa exista posibilitatea ca, in absenta infractiunii de abuz in serviciu, nici acestea sa nu ramana in picioare. ...citeste mai departe despre "Dosarul Rompetrol II, cu sechestru de 700 de milioane de euro, in aer dupa decizia CCR privind OUG 13" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dosar Rompetrol II OUG13, #decizie CCR OUG 13 dosar Rompetrol , #Stiri Casa