Atentie calatori! Se anunta intarzieri la zborurile de miercuri dimineata

Miercuri, 28 Noiembrie 2018, ora 10:26
2294 citiri
Atentie calatori! Se anunta intarzieri la zborurile de miercuri dimineata
Foto: CC0 Creative Commons

Cursele aeriene pot consemna intarzieri de pana la 30 de minute miercuri dimineata, din cauza ninsorii si a viscolului, dar nicio cursa nu au fost anulata, informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

"Operarea se desfasoara normal, dar in conditii de iarna. Se degivreaza aeronavele inainte de decolare, ceea ce poate conduce la intarzieri de pana la 30 de minute. Se intervine constant pentru deszapezire la piste, platforme si cai de rulare", sustin reprezentantii CNAB.

Pana la ora 7:55 nu s-au inregistrat curse anulate.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o atentionare Cod galben de ninsori si viscol, valabila in 17 judete din sudul si sud-estul tarii, inclusiv Capitala, dar si o informare de vreme deosebit de rece cu temperaturi de minus 10 grade Celsius pentru nordul, nord-estul si centrul tarii.

Potrivit meteorologilor, miercuri 28 noiembrie, intre orele 2:00 si 20:00, in regiunile sudice si sud-estice, vor predomina ninsorile, in general moderate cantitativ si se va depune strat de zapada, local, consistent. Pe arii restranse, in special in dimineata zilei de miercuri (28 noiembrie) si cu precadere in regiunile sud-estice, vor fi depuneri de gheata.

Temporar, vantul va avea intensificari cu viteze de 40 - 50 km/h, iar in estul, centrul, sudul Munteniei, in Dobrogea si in sudul Moldovei rafalele vor atinge in general 55 - 75 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii sub 100 de metri.

Conform ANM, dupa expirarea atentionarii Cod galben, va intra in vigoare o informare meteorologica de vreme deosebit de rece in toata tara, valabila de miercuri seara pana vineri dimineata.

Astfel, in perioada 28 noiembrie, ora 20:00 - 30 noiembrie, ora 10:00, in sud-estul teritoriului vantul va avea intensificari cu viteze de 45 - 55 km/h, temporar in jur de 60 km/h, spulberand zapada depusa, mai ales in cursul noptii de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) si pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).

Vremea va deveni deosebit de rece in toata tara, astfel ca temperaturile vor fi negative in majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) in special in nordul, nord-estul si centrul tarii.

Meteorologii avertizeaza ca vremea se va mentine deosebit de rece pana la sfarsitul saptamanii.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#intarzieri avioane miercuri, #intarzieri decolare , #Companii aeriene