Atentie, calatori! Cursele aeriene pot inregistra intarzieri de pana la 40 de minute

Marti, 18 Decembrie 2018, ora 09:59
1327 citiri
Atentie, calatori! Cursele aeriene pot inregistra intarzieri de pana la 40 de minute
Foto: CC0 Creative Commons

Unele curse aeriene pot inregistra intarzieri cuprinse intre 30 si 40 de minute marti dimineata, in urma degivrarii aeronavelor, insa nu sunt zboruri anulate, potrivit informatiilor furnizate de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

"La ora 8:00 traficul aerian era normal. Fara intarzieri semnificative sau anulari de curse. Unele curse pot inregistra totusi intarzieri de 30 - 40 minute pentru ca se efectueaza degivrarea aeronavelor. Suprafata de miscare (piste, platforme, cai rulare) este deszapezita", precizeaza CNAB.

In schimb, pe intreaga retea feroviara se circula in conditii de iarna marti dimineata, insa nu sunt trenuri blocate sau oprite in statii, informeaza CFR SA.

"Personalul feroviar de specialitate actioneaza pentru deszapezire si asigurarea gabaritului pe 4 intervale de statii: Caineni - Valea Oltului, Valea Sadului - Strambuta, Oravita - Anina si Lunca Ilvei - Lesu Ilvei", precizeaza sursa citata.

Circulatia mai multor trenuri de calatori a fost afectata, duminica, in urma deranjamentelor inregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrica din cauza conditiilor meteorologice.

Ninsorile recente au dat batai de cap autoritatilor, cea mai dramatica situatie din intreaga tara inregistrandu-se la Lugoj, potrivit Ziare.com, unde timp de 33 de ore localnicii nu au avut apa potabila la robinete si nici curent, in urma ninsorii abundente.

Orasul Lugoj, care are aproximativ 40.000 de locuitori, a ramas fara energie electrica, caldura si apa la robinete, duminica dimineata, in urma ninsorilor abundente. In cursul noptii de duminica spre luni, orasul timisean a fost partial alimentat cu apa, dupa ce a fost montat un generator la uzina de apa.

In aceste conditii, Comandamentul saptamanal de iarna are loc marti la Dispeceratul Energetic National.

Comandamentul este condus de secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Visan, care va sustine declaratii de presa la ora 14:30.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#intarzieri avioane, #intarzieri curse Otopeni , #Companii aeriene