Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Companii > Companii aeriene
A   A   A

Brussels Airlines avertizeaza ca anuleaza toate zborurile miercuri, iar 16.000 de pasageri vor fi afectati

Brussels Airlines avertizeaza ca anuleaza toate zborurile miercuri, iar 16.000 de pasageri vor fi afectati
Foto: CC0 Creative Commons
Brussels Airlines, subsidiara a companiei aeriene germane Lufthansa, a avertizat ca va anula toate cele 222 de curse aeriene programate in data de 13 februarie - ziua grevei nationale ce va fi declansate de sindicatele din sectorul privat - fiind afectati aproximativ 16.000 de pasageri.
Saptamana trecuta, Brussels Airlines anuntase ca va anula 28 dintre zborurile care urmau sa decoleze miercuri de pe aeroportul din Bruxelles. Pasagerilor le vor fi oferite rute alternative in alta zi, sau pot solicita rambursarea pretului biletelor, transmit Reuters, Deutche Welle si publicatia The Brussels Times.

Miscarea de protest a fost declansata in urma esecului negocierilor dintre sindicate si angajatori. Sindicatele cer majorarea salariilor si a pensiilor, un echilibru mai bun intre munca si timpul liber. Sunt implicati angajati din transportul public, feroviar, de marfa si aerian.
La greva nu s-a alaturat sindicatele din sectorul public.

Compania aeriana TUI a mutat deja 36 de zboruri spre si dinspre capitala Belgiei catre alte aeroporturi din Franta si Olanda.

Premierul belgian Charles Michel a cerut reprezentantilor sindicatelor si ai angajatorilor sa revina la masa negocierilor pentru a se evita greva. Aceasta ar putea provoca probleme miercuri unui grup special de calatori: ministrii Apararii din statele NATO au programata o intalnire la Bruxelles.
Facebook ShareTweet
 Luni, 11 Februarie 2019, ora 14:03

 Articol citit de 722 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor