Directorul general al Boeing a fost demis pe fondul agravarii crizei legate de avionul 737 MAX

Luni, 23 Decembrie 2019, ora 22:08
1320 citiri
Directorul general al Boeing a fost demis pe fondul agravarii crizei legate de avionul 737 MAX
Foto: Facebook/Boeing

Directorul general al Boeing, Dennis Muilenburg, a fost demis luni, pe fondul escaladarii crizei provocate de prabusirea a doua aeronave 737 MAX, care a obligat cel mai mare producator de avioane din lume sa opreasca productia celui mai bine vandut avion al sau, transmite Reuters.

Concedierea a avut loc in timp ce Boeing incearca sa amelioreze relatiile tensionate cu autoritatile de reglementare, care trebuie sa aprobe revenirea in serviciu a avioanelor 737, consemnate la sol la nivel mondial.

Presedintele consiliului de administratie, David Calhoun, va deveni director general si presedinte al grupului pe 13 ianuarie, a anuntat compania, adaugand ca schimbarea liderului este necesara pentru refacerea increderii.

Actiunile companiei, care au scazut cu peste 20% in ultimele noua luni, au crescut luni cu aproape 4%.

Decizia vine dupa o saptamana dramatica pentru Boeing, de la masura de a opri productia de avioane 737, criticile publice exprimate de Administratia Federala pentru Aviatie, retrogradarea ratingului si un esec stanjenitor al unui zbor test al unei noi capsule pentru astronauti, care nu a reusit sa ajunga pe orbita Statiei Spatiale Internationale.

O sursa apropiata Boeing a spus ca grupul avea nevoie sa faca o schimbare si sa recastige increderea, in timp ce traverseaza cea mai grava criza din istoria sa de peste 100 de ani.

737 MAX este consemnat la sol din luna martie, in urma prabusirii a doua avioane, in Indonezia si Etiopia, intr-un interval de cinci luni, in urma carora 346 de oameni au murit.

Boeing a anuntat in aceasta luna ca va opri productia avioanelor in ianuarie. Criza risca sa afecteze economia americana, un reprezentant din Camera Reprezentantilor, Rick Larsen, afirmand ca decizia este "o lovitura la corp pentru muncitori si pentru economia regiunii".

Zvonurile referitoare la concedierea lui Muilenburg au circulat in ultimele luni la nivelul industriei, iar acestea s-au intensificat in octombrie, cand board-ul l-a privat de functia de presedinte, chiar daca a beneficiatde doua ori de sustinerea lui Calhoun. ...citeste mai departe despre "Directorul general al Boeing a fost demis pe fondul agravarii crizei legate de avionul 737 MAX" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#director Boeing demis , #Stiri Companii