Donald Trump arunca o umbra de indoiala asupra viitorului relatiei dintre Huawei si furnizorii americani

Luni, 19 August 2019, ora 10:57
2295 citiri
Donald Trump arunca o umbra de indoiala asupra viitorului relatiei dintre Huawei si furnizorii americani
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Presedintele SUA, Donald Trump a declarat ca nu vrea ca SUA sa faca afaceri cu producatorul chinez de smartphone-uri Huawei, intr-un moment in care administratia de la Washington urmeaza sa decida daca va prelungi sau nu perioada de gratie de care beneficiaza compania chineza, informeaza Reuters.

Potrivit informatiilor aparute in mass media la finele saptamanii trecute, Departamentul american al Comertului este asteptat sa prelungeasca autorizatia care permite furnizorilor americani sa faca afaceri cu Huawei, astfel incat grupul chinez sa poata sa asigure servicii pentru actualii sai clienti. Aceasta "autorizatie temporara" de care beneficiaza Huawei va fi prelungita timp de 90 de zile, un anunt oficial in acest sens urmand sa fie facut luni, au declarat pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar.

Cu toate acestea, duminica, Donald Trump a declarat ca "Huawei este o companie cu care am putea sa nu mai facem niciun fel de afaceri" din motive ce tin de securitatea nationala.

"In acest moment pare mai probabil ca nu vom face afaceri. Nu vreau sa facem niciun fel de afaceri pentru ca este o amenintare la adresa securitatii nationale. Vom lua o decizie cu privire la acest subiect in viitorul apropiat", a spus Donald Trump.

Aceste declaratii ale presedintelui SUA contrasteaza cu cele ale principalului sau consilier economic, Larry Kudlow, care a confirmat ca procesul de autorizare pentru Huawei a fost prelungit pentru inca trei luni.

Guvernul american acuza Huawei, cel mai mare producator mondial de echipamente de telecomunicatii, ca este vulnerabil la implicarea in activitati contrare cu securitatea nationala sau cu interesele in domeniul politicii externe. Huawei a respins aceste acuzatii si a precizat ca echipamentele sale nu sunt vulnerabile la potentiale actiuni de spionaj din partea statului chinez.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#declaratii Trump Huawei , #Companii IT