Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Companii > Stiri Companii
A   A   A

Firmele germane reclama modificarile fiscale prin OUG: Trecerea in Serbia nu e o cale asa lunga

Firmele germane reclama modificarile fiscale prin OUG: Trecerea in Serbia nu e o cale asa lunga
Foto: Arhiva Pixabay
Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a relatat joi, intr-o conferinta de presa, la Bucuresti, despre intalnirile cu autoritatile romane.
"Una dintre firmele germane a deplans faptul ca modificarile legislative, de exemplu, prin intemediul ordonantelor de urgenta, pun mediul de afaceri in fata unor provocari de a nu se putea pregati la timp.

Pentru a va da un exemplu, politicul decide transferarea contributiilor sociale de la angajator la angajat si asta la sfarsitul anului trecut, iar firmele germane nu au posibilitatea sa cuprinda costurile suplimentare care survin acestei modificari in costul de produs.

Livrarile trebuie totodata executate, drept pentru care exista companii care sunt nelinistite si care, in baza acestor evolutii ale costurilor, iau in calcul si eventuala plecare din Romania", a explicat deputatul Krichbaum (CDU), seful delegatiei germane venite la Bucuresti.

El a subliniat: "Pentru o companie situata in vestul Romaniei, trecerea frontierei catre Serbia nu este o cale atat de lunga".

Infrastructura este esentiala pentru companii
In legatura cu exercitarea presedintiei Consiliului European de catre Romania, deputatul Gunther Krichbaum a precizat ca nu se afla in Romania pentru a face o evaluare.

"Ne aflam cu totii in UE, ca parteneri europeni, si este vorba despre valorile si de standardele europene sa fie impartasite si respectate.

In acest context, si poate trebuie sa-i reiteram unuia sau altuia dintre membrii Guvernului, ca nu este vorba nicidecum de o imixtiune in treburile interne, ci despre faptul ca cetatenii romani sunt si europeni si au drepturi", a precizat el.

Legat de coeziune, tema acestei presedintii a Romaniei la Consiliul UE, deputatul Detlef Seif a spus ca "impresia este ca aceasta tara are un mare potential de dezvoltare si ar putea sa se dezvolte si mai mult din punct de vedere economic".

"Statul de drept este o tematica foarte importanta a acestei presedintii, dar si infrastructura si nu pot sa inteleg cum nu s-au facut progrese in acest domeniu, pentru ca infrastructura este esentiala pentru companii", a subliniat el.

Romania a inregistrat in Europa cea mai mare crestere economica, a spus deputatul Gerhard Zickenheiner. "Este o realizare deosebita si, de aceea, duce cu atat mai mult la disperare atunci cand reprezentantii mediului de afaceri declara ca acest lucru nu se intampla datorita politicii, ci in pofida politicii". ...citeste mai departe despre "Firmele germane reclama modificarile fiscale prin OUG: Trecerea in Serbia nu e o cale asa lunga" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 07 Februarie 2019, ora 19:13

 Articol citit de 427 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor