Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Companii > Stiri Companii
A   A   A

Fratele miliardarului Mittal a fost arestat in Bosnia: Risca 45 de ani de inchisoare

Fratele miliardarului Mittal a fost arestat in Bosnia: Risca 45 de ani de inchisoare
Foto: Arhiva Ziare.com
Industriasul indian Pramod Mittal, fratele miliardarului Lakshmi Mittal, a fost arestat, marti, in Bosnia, intr-o ancheta financiara asupra unor presupuse fraude, a anuntat procuratura locala.
Presupusa frauda se refera la administrarea unei uzine cocsochimice din Lukavac (nord-est), la care acest om de afaceri este din 2003 unul dintre conducatori, relateaza AFP.

"Politia, care a actionat la ordinul procuraturii, l-a arestat pe presedintele consiliului de supraveghere a GIKIL, Pramod Mittal", a declarat presei procurorul Cazim Serhatlic.

GIKIL este o societate infiintata in 2003 si este condusa de firma Global Steel Holdings, apartinand lui Pramod Mittal, impreuna cu o companie locala de stat (KHK) . Uzina cocsochimica din Lukavac are circa o mie de angajati.

Alti doi responsabili ai societatii, directorul general Paramesh Bhattacharyya, precum si un membru al consiliului de supraveghere, au fost, de asemenea, arestati, potrivit sursei care nu a precizat nationalitatea acestora.

Ei sunt suspectati de "crima organizata, mai precis de abuz de putere si abuz in domeniul economic", a spus procurorul.
Cazim Serhatlic a precizat ca suspectii sunt pasibili de pedepse de pana la 45 de ani de inchisoare.

Potrivit procurorului, un al patrulea individ este vizat de un mandat de arestare "pentru ca este considerat membru al acestui grup infractional organizat, avandu-l in frunte pe Pramod Mittal".

Suspectii urmeaza sa fie prezentati procuraturii miercuri.

Potrivit site-ului de informatii Zurnal.info, specializat in crima organizata, afacerea se refera la deturnarea a "cel putin cinci milioane de marci bosniace" (2,5 milioane de euro).

Frate mai mic al lui Lakshmi Mittal, CEO gigantului in domeniul otelului ArcelorMittal, Pramod Mittal, a facut mai multe investitii in Balcani.

El a fost, printre altele, proprietarul complexului metalurgic bulgar Kremikovtsi, care si-a incheiat activitatea in 2009, precum si al clubului de fotbal TSKA Sofia, pe care l-a vandut in acelasi an. ...citeste mai departe despre "Fratele miliardarului Mittal a fost arestat in Bosnia: Risca 45 de ani de inchisoare" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 24 Iulie 2019, ora 09:44

 Articol citit de 450 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor