Huawei estimeaza ca in 2018 a avut incasari record, de aproape 109 miliarde de dolari

Joi, 27 Decembrie 2018, ora 20:37
1288 citiri
Huawei estimeaza ca in 2018 a avut incasari record, de aproape 109 miliarde de dolari
Foto: Arhiva Pixabay

Presedintele Huawei Technologies, Guo Ping, a afirmat joi ca veniturile gigantului chinez ar urma sa inregistreze anul acesta un avans de 21%, ajungand la 108,5 miliarde de dolari.

Compania a obtinut 26 de contracte pentru echipamentele de telecomunicatii destinate tehnologiei 5G iar livrarile de telefoane mobile inteligente in acest an ar urma sa depaseasca 200 de milioane de unitati, un nivel record, a declarat Guo.

Huawei, cel mai mare producator global de echipamente de telecomunicatii si al doilea pe piata smartphone-urilor, este sub presiune dupa ce aliatii SUA, cum ar fi Australia, Noua Zeelanda si Japonia au restrictionat accesul Huawei pe pietele lor, transmite Reuters.

In primul semestru din 2019, grupul chinez va lansa primul sau smartphone 5G iar livrarile acestui model vor incepe in a doua jumatate a anului viitor.

In al doilea trimestru din 2018, vanzarile mondiale de smartphone-uri au crescut cu 2%, iar grupul chinez Huawei a devansat, in premiera, Apple, devenind al doilea producator mondial de telefoane mobile inteligente, potrivit unui raport publicat recent de firma de cercetare de piata Gartner.

Potrivit Gartner, in perioada aprilie-iunie 2018, la nivel mondial au fost vandute 374 milioane de smartphone-uri. Samsung ocupa in continuare pozitia de lider in clasamentul producatorilor de telefoane mobile inteligente, cu o cota de piata de 19,3%, in scadere totusi cu 3,3 puncte fata de perioada similara a anului trecut. In schimb, cota de piata a Huawei a crescut cu 3,5 puncte si a ajuns la 13,3% din piata mondiala.

Pe locul al treilea in topul mondial al producatorilor de smartphone-uri se afla grupul american Apple, a carui cota de piata a scazut cu 0,2 puncte procentuale, pana la 11,9%. Urmeaza Xiaomi, cu o cota de piata de 8,8%, in crestere fata de cea de 5,8% din al doilea trimestru al anului trecut. ...citeste mai departe despre "Huawei estimeaza ca in 2018 a avut incasari record, de aproape 109 miliarde de dolari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#Huawei incasari record 2018, #bani castiguri Huawei China 2018, #venituri record Huawei 2018 , #Stiri Companii